Çamuroğlu'nun Finansörü Abdal Musa Vakfıymış

Çamuroğlu'nun Finansörü Abdal Musa Vakfıymış

Çamuroğlu'nun Finansörü Abdal Musa Vakfıymış... AKP'nin Alevi Kökenli Milletvekili Reha Çamuroğlu, Bilkent Otel'de...

A+A-

Çamuroğlu'nun Finansörü Abdal Musa Vakfıymış.Çamuroğlu'nun Finansörü Abdal Musa Vakfıymış...
 
AKP'nin Alevi Kökenli Milletvekili Reha Çamuroğlu, Bilkent Otel'de Yapılacak Olan ve 25 Bin Avroya Mal Olması Beklenen Yemeğin Finansmanının Kim Tarafından Sağlanacağına Yönelik Tartışmalara Açıklık Getirdi. Çamuroğlu, Alevi Örgütleriyle Başbakan Erdoğan'ı Buluşturacak Olan Yemeğin Antalya'nın Elmalı İlçesindeki Tekke Köyü'nde Kurulan Abdal Musa Vakfı Tarafından Finanse Edileceğini Bildirdi.
 
Başbakan Erdoğan ve bakanların katılacağı 11 Ocak'taki alevi iftarını Abdal Musa Vakfı'nın finanse edeceği ortaya çıktı. AKP'nin alevi kökenli milletvekili Reha Çamuroğlu, Bilkent Otel'de yapılacak olan ve 25 bin avroya mal olması beklenen yemeğin finansmanının kim tarafından sağlanacağına yönelik tartışmalara açıklık getirdi. Çamuroğlu, alevi örgütleriyle Başbakan Erdoğan'ı buluşturacak olan yemeğin Antalya'nın Elmalı ilçesindeki Tekke Köyü'nde kurulan Abdal Musa Vakfı tarafından finanse edileceğini bildirdi. Çamuroğlu " yemeğin finansmanı tek kuruşuna kadar Alevilerce karşılanacak. Ne AKP'nin ne de devletin kasasından tek kuruş çıkacak. Allaha şükür yemeği karşılayacak paramız var" diye konuştu.

AKP'nin "alevi açılımı" olarak gündeme gelen 11 Ocak'taki alevi iftarının finansmanına yönelik tartışmalar devam ederken, Erdoğan'la alevi örgütlerini bir araya getirecek yemeği organize eden AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, yemeğin finansmanının Abdal Musa Vakfı tarafından sağlanacağını bildirdi. Abdal Musa Vakfı'nın Antalya'nın Elmalı İlçesi Tekke Köyü'nde kurulan bir vakıf olduğunu,7-8 yıllık geçmişi bulunduğunu belirten Çamuroğlu, Cem Vakfı'nın da kurucuları arasında olduğunu söyledi.

-"TEKKE KÖYÜNDE HELİKOPTER PİSTİ BİLE VAR"-

Vakfın kurulduğu Tekke Köyü hakkında da bilgi veren Çamuroğlu, bin 200 kişilik nüfusa sahip köyde helikopter pisti ve tiyatro olduğunu, 800 kişilik aşevinin ise yapıldığını söyledi. Çamuroğlu, "yemeğin finansmanı tek kuruşuna kadar Alevilerce karşılanacak. Ne AKP'nin ne devletin kasasından tek kuruş çıkacak. Allaha şükür yemeği düzenleyecek kadar paramız var. Biz gece bağış toplayan bir örgütten bahsetmiyoruz. Kendi öz varlıklarını yaratan bir örgütten bahsediyoruz" diye konuştu.

Bilkent Otel'de yapılacak yemeğin alevi örgütleri için büyük önem taşıdığını ifade eden Çamuroğlu, yemeğe katılım konusunda ise "700 küsür alevi örgütü var. Bunların içinde köy dernekleri bile var. Kimin katılıp katılmayacağını 11 Ocak'ta göreceğiz. Ancak yemek bin kişilik olarak organize edildi" dedi. Çamuroğlu, yemeğin 25 bin avroya mal olacağını da bildirdi.

(ANKA) - 27 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.