Çamuroğlu'nun Sahte İftarına Cumhurbaşkanı Katılmıyor

Çamuroğlu'nun Sahte İftarına Cumhurbaşkanı Katılmıyor

Çamuroğlu'nun Sahte İftarına Cumhurbaşkanı KatılmıyorAk Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun bazı Alevi örgütleriyle...

A+A-

Çamuroğlu'nun Sahte İftarına Cumhurbaşkanı KatılmıyorÇamuroğlu'nun Sahte İftarına Cumhurbaşkanı Katılmıyor

Ak Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun bazı Alevi örgütleriyle işbirliği içinde organize ettiği Muharrem iftarı yemeğine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılmayacak.

Alevilerle hükümeti buluşturacak olan Muharrem iftarı yemeğine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kabinenin tam kadro katılması beklenirken, Cumhurbaşkanı Gül’ün katılmayacağı öğrenildi.

Cafesiyaset’in edindiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Gül, kabul ettiği organizasyon sorumlusu Reha Çamuroğlu’na, iftarın Ak Parti’nin sivil bir açılımı olduğunu hatırlatarak, katılmamasının daha doğru olacağını ifade etti.

Reha Çamuroğlu da Cumhurbaşkanı’nın bu yaklaşımını yerinde bulduğunu belirterek, bu durumda kendisine davetiye gönderilmeyeceğini dile getirdi.

Ak Parti’nin Alevi kökenli milletvekili Reha Çamuroğlu’nun, bazı Alevi dernekleriyle birlikte koordine ettiği organizasyona Başbakan Recep Tayyip Erdoğan büyük önem veriyor. Başbakan Erdoğan, yurt dışı gezide olmayan tüm bakanların iftara katılmasını özellikle tembih etti.

Ak Parti'nin Alevi açılımı adına atılan en önemli adımı oluşturan Muharrem Orucu iftarı, 11 Ocak 2008’te Ankara Bilkent Otel'de yapılacak. Yemeğe bin kişi katılacak.

“MİHMAN” ERDOĞAN

Düzenlenecek iftar yemeğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Aleviler’in sadece Hz. Ali için kullandığı “mihman” (misafir) sıfatı ile ağırlanacak. Başbakan Erdoğan’ın, iftardan önce Kerbela Şehitleri için Fatiha okuması bekleniyor.

MUHAMMET KUTLU'nun özel haberi...
Cafesiyaset.com (özel) - 19 / 12 / 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.