Çamuroğlu'nun sürpriz Alevi görüşmesi

Çamuroğlu'nun sürpriz Alevi görüşmesi

Çamuroğlu'nun sürpriz Alevi görüşmesi AKP’nin Alevi açılımının mimarı İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu,...

A+A-

Çamuroğlu'nun sürpriz Alevi görüşmesi Çamuroğlu'nun sürpriz Alevi görüşmesi

AKP’nin Alevi açılımının mimarı İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Alevi Kültür Derneği Başkanı Tekin Özdil ve Hacıbektaş Vakfı Başkanı Ercan Geçmez’le görüştü.

Alınan bilgilere göre, görüşme talebi Çamuroğlu’ndan geldi ve görüşme Hacıbektaş Vakfı’nın Dikmen’deki binasında gerçekleşti. Görüşmede AKP’nin Alevi açılımı konusunda bilgi veren Çamuroğlu, Alevilerin sorunlarının çözümüne ilişkin bazı şeyler yapmak istediğini ancak zaman zaman engellerle karşılaştığını ifade etti. Görüşmenin, hükümetin seçimden sonra Alevilere yönelik atacağı adımlar konusunda strateji belirlemeye dönük olduğu ifade ediliyor.

Parti değiştirmesini eleştirdik

Görüşmenin içeriği konusunda bilgi veren Alevi Kültür Derneği Başkanı Tekin Özdil, Alevi örgütlerini kabul etmeyen, onların yöneticilerine randevu vermeyen Başbakan Erdoğan’ın tavrını eleştirdiklerini, Alevi örgütlülüğünün diyaloğ kapılarını açık tutabilmesi için şartların kabul edilebilir nitelikte olması gerektiğini aktardıklarını belirtti. Erdoğan’ın randevu vermezken daha aşağılardan bir muhataplık ilişkisi kurmasını tasvip etmediklerini ilettiklerini anlatan Özdil, “Karşı cephede durduğumuz için Sayın Çamuroğlu’na söylenmesi gerekenleri söyledik. Çok sık parti değiştirmesinin tabanda hoş karşılanmadığını, ağır ithamlarla eleştiri konusu yapıldığını aktardık. Bu durumun tarihçi Reha Çamuroğlu’na gölge düşürdüğünü ilettik” dedi.

Özdil, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Alevi örgütlülüğü uzun yıllar mücadele vererek belli bir noktaya geldi. Şimdi bu mücadeleyi yürüten örgütler Başbakan tarafından muhatap dahi alınmazken hükümet eliyli kurdurulan naylon dernekler kurduruluyor ve bu naylon derneklerle Alevi açılımı gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Sayın Çamuroğlu’na böyle bir durumu asla ve asla kabul edemeyeceğimizi söyledik ve bu naylon dernekleri bizim karşımıza çıkarmamalarını, bu konuda hassasiyet göstermelerini istedik. Edindiğim izlenim, hükümetin seçimden sonra da Alevi açılımı çerçevesinde bazı projeleri gündeme getireceği şeklindedir.”

Kelime ATA / Habercek.com - 5 Mart 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.