Çanakkale'den Ankara'ya Alevi yürüyüşü

Çanakkale'den Ankara'ya Alevi yürüyüşü

Ankara'ya Alevi yürüyüşü... Alevi örgütleri Ankara’ya yürümeye hazırlanıyor. Alevi örgütleri, zorunlu...

A+A-

Ankara'ya Alevi yürüyüşüAnkara'ya Alevi yürüyüşü...

Alevi örgütleri Ankara’ya yürümeye hazırlanıyor.

Alevi örgütleri, zorunlu din derslerinin kaldırılması, cemevlerinin ibadethane olarak tanınması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması ve Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesine yönelik taleplerine dikkat çekmek ve gerçekleşmesini sağlamak amacıyla Ankara’ya yürüyecek. 7 Kasım’da başlayacak yürüyüş 9 Kasım’da yapılacak büyük mitingle son bulacak

SÜNNİLEŞTİRME AMACI

Pir Sultan Abdal Derneği Şube Başkanı Mustafa Korkmaz, dün düzenlediği basın toplantısında “Büyük Alevi Yürüyüşü” ile ilgili bilgi verdi. Zorunlu din dersi uygulamasının ‘anti laik, anti demokratik ve anti insani’ olduğunu belirten Korkmaz, “Bu uygulama, özel olarak da Alevi çocuklarını Sünnileştirme amacı taşımaktadır” dedi. Alevilerin bin yıldır ibadethane olarak kabul ettikleri cem ve kültür evlerinin inkâr edildiğini de ifade eden Korkmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da sadece Sünni inanç mensuplarına hizmet verdiğini vurguladı.

AİHM KARARI VAR

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Danıştay’ın zorunlu din dersi uygulamasının yanlışlığını verdiği kararlarla tespit ettiğini hatırlatan Korkmaz, “AKP iktidarı, söz konusu mahkeme kararlarını uygulamamaktadır” dedi.

BİR UYARI DAHA

Zorunlu din derslerinin kaldırılmasına yönelik süren oturma eylemlerinin, hükümet için uyarı niteliğini taşıdığını söyleyen Korkmaz, eylemlerini bir üst noktaya taşımaya karar verdiklerini belirtti. Korkmaz ayrıca Sünni olduğu halde çocuğunun din dersi almasını istemeyen milyonlarca aile olduğunu da söyledi. Korkmaz, “Türkiye’nin dört bir yanından yürüyerek Ankara’da büyük bir miting yapıp hükümeti bir kez daha uyaracağız” dedi.

canakkaleolay.com - 24.10.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.