Çankaya Cem Vakfı'na niçin yardım etti?

Çankaya Cem Vakfı'na niçin yardım etti?

Çankaya Cem Vakfı'na niçin yardım etti?   İSTANBUL (08.03.2009)- AKP'nin Alevi 'açılımı'na Çankaya'dan...

A+A-

Çankaya Cem Vakfı'na niçin yardım etti?Çankaya Cem Vakfı'na niçin yardım etti? 
 
İSTANBUL (08.03.2009)- AKP'nin Alevi 'açılımı'na Çankaya'dan destek. Cumhurbaşkanlığı, Cem Vakfı'na para yardımında bulundu. Cem Vakfı, Alevi inanç ve değerlerini sahte açılımlar karşısında nasıl nakde çevirdiğini de göstermiş oldu. Hızır Paşa sofrasını da Çankaya finanse etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2008 yılında Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 17 dernek ve vakfa toplam 165 bin TL yardımda bulundu. Para verilen kuruluşlar arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe'de bir görüşme gerçekleştiren İzzettin Doğan'ın başında bulunduğu Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Vakfı (Cem Vakfı) ile AKP'nin Hızır Paşa sofrasının organizatörü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı da bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan bu iki kuruluşa 5'er bin TL yardım yapılırken, yardım için neden bu kuruluşların tercih edildiği merak konusu oldu.

Hızır Paşa sofrasının finansörü Çankaya

Cem Vakfı, Alevi inanç ve değerleri üzerinden devletle el sıkışarak nemalanmak istiyor. Alevilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağvedilmesi talebine karşılık Cem Vakfı, Diyanet'ten pay kapma arayışında. Cumhurbaşkanlığı bütçesinden verilen 5 bin lira, vakıf için küçük bir rakam ancak sembolik değeri yüksek. Devletten daha büyük 'pay' almaya doğru giden ilk adım. Tabi bunun karşılığı, Alevi halkının asimilasyonunun derinleştirilmesi, sahte açılımlara yedeklenmesi.

Çankaya Cem Vakfı'na niçin yardım etti?

Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı ise, adı sanı pek bilinmiyordu. Ta ki Başbakan Erdoğan'ın Hızır Paşa sofrasının organizatörlüğünü üstlenene kadar. AKP'nin Alevi 'açılımı'na paralel olarak kurulmuş 'yandaş' vakıf olduğu ortaya çıktı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, “Hızır Paşa sofrası gibi masraflı bir organizasyonunun Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı tarafından nasıl karşılandığını” sormuştu. Sorunun cevabı da ortaya çıkmış oldu. Abdal Musa Vakfı paravan, Hızır Paşa sofrasının finansörü Çankaya Köşkü.

KAYNAK : ATILIM - 8 Mart 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.