Çankayada skandal ziyaret

Çankayada skandal ziyaret

Çankaya’da skandal ziyaret  AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun heyetinde bulunan Cem Vakfı ve Abdal Musa Vakfı üyeleriyle...

A+A-

Çankayada skandal ziyaret Çankaya’da skandal ziyaret
 
AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun heyetinde bulunan Cem Vakfı ve Abdal Musa Vakfı üyeleriyle Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyareti krize neden oldu.

Gül ile basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, vakıf adına Cumhurbaşkanı’nı ziyaret eden kişilerin kendileriyle bir ilgisi olmadığını belirterek, "Adımızı kullandılar. Amaçlarını anlamak zor" dedi. Hürriyet’e açıklama yapan Doğan, Cumhurbaşkanlığı makamına çıkabilmek için Cem Vakfı’nın isminin kullanıldığını belirterek, şöyle konuştu:

BİZE DAVET GELMEDİ

"Cem Vakfı’nın Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmek için bir talebi olmadı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da bize bir daveti söz konusu değil. Bu ziyaret tamamen bizim dışımızda gelişmiştir. Ziyareti kimlerin yaptığını bilmiyoruz. Ancak muhtemelen İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun önderliğini yaptığı bir ekip. Ne Cem Vakfı Başkanı olarak benim, ne de yönetim kurulumuzun böyle bir programdan haberi yoktur. Cem Vakfı ciddi bir kurumdur Cumhurbaşkanı ile görüşmek isterse randevusunu alır ve gider."

DERGAH TALEBİ

Abdal Musa Vakfı Sözcüsü Ertuğrul Arslan, Cumhurbaşkanı Gül’e, Alevi-Bektaşi inancının sorunlarını anlattıklarını belirtti. Arslan, Abdal Musa Dergahı’nın açılması talebini ilettikleri Cumhurbaşkanı’nın memnuniyetini aktardığını ve inanç zenginliğinin önemine değindiğini söyledi.
 
Ümit ÇETİN / ANKARA
20 Ekim 2007 - HÜRRİYET

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.