Çankaya'da 'yerel' sendika

Çankaya'da 'yerel' sendika

Çankaya'da 'yerel' sendika     Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm...

A+A-

Çankaya'da 'yerel' sendikaÇankaya'da 'yerel' sendika   
 
Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Örgütlenme Sekreteri Özdemir Kolcu, Çankaya Belediyesi'ndeki üyelerinin zor ve baskı yoluyla Belediye Başkanı tarafından kurdurulan Yol-İş Sendikası'na üye yapıldığını bildirdi. "Şimdiye kadar 550'ye yakın üyemiz kendisine baskı yapıldığı ve sürgün edilmekle tehdit edildiğini bize bildirerek, sendikamızdan istifa etti. Ama bunu belgeleyemiyoruz sorun orada, çünkü üyelerimiz kadrosu alınır, sürgün edilir, başı belaya girer diye haklı olarak korkuyorlar" dedi.

BAŞKANIN TALİMATIYLA SENDİKA

Kolcu, Belediye Başkanı Eryılmaz'ın talimatıyla kurulan Yerel-İş yöneticilerinin hemen hepsinin Belediye'nin çeşitli birimlerinde yöneticilik yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kurdurulan sendikanın Genel Başkanı Belediye'nin Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü, Genel Sekreteri Belediye'nin Personel Müdürü, Örgütlenme Sekreteri Belediye'nin Protokol Müdürü. Bu kişilerin derdi çalışanların haklarını korumak değil, Başkan'ın koltuğunu korumasına yardımcı olmak. Yaklaşan yerel seçimlerde bu sendikayı kullanarak Başkan'ın CHP'den aday olmasını sağlayacaklar, koltukla bağlantılı yani. Ama bunun mümkünatı yok bizce, başkan koltuktan alınınca bu sendikanın çalışanlar için iddiaları da ortadan kalkacak.

Bu arkadaşlar daha önce de Tüm Bel-Sen Çankaya Temsilciliği yönetimi için karşı liste çıkardılar ve kazandılar ama toplusözleşme dönemi geldiğinde Başkan çalışanları oyalayıp imzalamıyorum deyince istifa edip gittiler. Biz de yeni bir seçim yaptık ve şimdiki arkadaşlarımız yönetime geldiler. Başkan'ın Tüm Bel-Sen'e baskıları da yoğunlaşarak devam etti sonrasında."

Özdemir Kolcu, Belediye Başkanı Eryılmaz haricinde yer desteğiyle de bu sendikaya Eğitim-İş'in destek verdiğini belirterek, "Zaten Eğitim-İş de KESK'i bölmeye çalışıyor ve bunun için her yapılan şeyin arkasında duruyor. Bütün bu girişimler KESK'i zayıflatmak içindir" dedi.

CHP KENDİSİYLE İLGİSİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Çankaya Belediyesi Tümbel-Sen Temsilciliği Yöneticisi İsmail Kaygusuz da, CHP'li Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın yaptığı baskılarla ilgili olarak KESK'in CHP'yi ziyaret ettiğinde konuyu görüştüğünü anlattı. CHP'lilerin 'Başkanın yaptıklarıyla CHP'nin en ufak bir ilgisi yok' dediğini ifade eden Kaygusuz, CHP'lilerin buna açıklık getirmek için çalışanlara bildiri bile dağıttığını kaydetti.

Eryılmaz'ın daha önce de sendika yöneticilerine ve üyelerine yönelik özel güvenlik dediği bir birim yoluyla şiddet dahi kullandığını ve birçok arkadaşlarının sendikal mücadele sırasında yaralandığını vurgulayan Kaygusuz, şunları kaydetti:

"Biz de Tüm Bel-Sen olarak bu durumu eleştiriyoruz ve bu yüzden Başkan bizi istemiyor Belediye'de. Mesela dört yöneticimiz il dışına sürüldü mücadelelerinden dolayı daha önce de. Ben kendim de şu an sürgünüm. Biz daha önce sürgünlarle ilgili bir açıklama yaptığımızda, Başkan Eryılmaz da Milliyet gazetesine bir demeç vererek, "Terörü bundan sonra görecekler" demişti ve gerçekten hemen sonrasında bize büyük bir saldırı oldu ve o olayda aralarında benim de bulunduğum birçok çalışan ağır yaralandı."

"CUMA GÜNÜ 4'E KADAR İSTİFA EDİN"

"Belediyede şu an psikolojik bir terör var" diyen Kaygusuz, Yerel-İş yöneticilerinin "Belediye Başkanımızın talimatıdır" gibi söylemlerle, çalışanlara Tüm Bel Sen'den istifa formu dağıttıklarını anlattı. Çalışanların da korkuyla bu formları doldurduğunu ifade eden Kaygusuz, daha sonra yönetimin bu formardaki bilgileri kendi üyelik formlarına yazıp, işçilere götürüp imzalattıklarını söyledi. "Bu, sendika seçme özgürlüğüne aykırıdır"diyen Kaygusuz, şunları kaydetti: "Halen üyemiz olan çalışanlara da cuma günü dörde kadar istifa etmeleri için süre verdiler. Üyelerimiz tedirgin ve biz de onları korumak için eylem ve etkinlik gücümüzü kullanarak, yapılanları kamuoyuna anlatma çalışıcaz. Tabii ki hukuksal mücadeleye de hazırlanıyoruz. KESK ve Tüm Bel-Sen olarak bu yapılanın karşısında duracağız ve üyelerimizi ve sendikamızı savunacağız." 

BİRGÜN - 19.11.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.