Çankaya'ya ikinci cem evi tahsisi

Çankaya'ya ikinci cem evi tahsisi

Çankaya'ya ikinci cem evi tahsisiÇANKAYA Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği arasında, Dikmen’de...

A+A-

Çankaya'ya ikinci cem evi tahsisiÇankaya'ya ikinci cem evi tahsisi

ÇANKAYA Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği arasında, Dikmen’de yapılacak Cemevi Kültür Merkezi için arsa tahsisi protokolü imzalandı.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Eryılmaz ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş’ün imzaladığı protokolle Dikmen Gökkuşağı Mahallesinde 4 bin 248 metrekarelik bir arsa, Cemevi Kültür Merkezi için tahsis edildi. İmza töreninde Alevi Bektaşi Federasyonu yetkilileri de hazır bulundu.

Protokolün imzalanmasının ardından açıklama yapan Eryılmaz, "Alevi Bektaşi toplumunun laikliğin savunucusu, çağdaş Atatürk Türkiyesinin temel taşı ve önemli bir teminatı" olduğunu ifade etti ve Çankayalılar adına mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gümüş de 20 yıllık tarihlerinde önemli bir adım attıklarını belirterek, gerekli hassasiyeti gösteren Belediye Başkanı Eryılmaz’a "hassasiyetinden" dolayı teşekkür etti.

Çankaya Belediyesi ve Cem Vakfı’nın işbirliğiyle geçen yıl da Çankaya’nın Sancak Mahallesinde Cemevi Kültür Merkezinin temeli atılmıştı. 

HÜRRİYET - 23 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.