Çapan'dan Alevilere ilginç tavsiye

Çapan'dan Alevilere ilginç tavsiye

Çapan'dan Alevilere ilginç tavsiyeEsenyurt'ta bir süre önce öğretmeninden Alevi olduğu için baskı gördüğünü...

A+A-

Çapan'dan Alevilere ilginç tavsiyeÇapan'dan Alevilere ilginç tavsiye

Esenyurt'ta bir süre önce öğretmeninden Alevi olduğu için baskı gördüğünü söyleyen öğrenci için bir grup Alevi açıklama yapıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ise Alevilere bakın ne tavsiyede bulundu?

Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı'na üye bir grup, Ali Kul Çok Programlı Lisesi öğrencisi B.K.'nın Alevi olduğu için bir öğretmeninden baskı gördüğü iddiasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından konuşan Esenyurt Eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ise Alevilere, "İsminiz iktidardakiler ve baskı uygulayanlarınki ile aynı ise değiştirin" çağrısında bulundu.

Esenyurt'ta bir süre önce Ali Kul Çok Programlı Lisesi'nde okuyan B.K.'nın öğretmeni Zeki Y. tarafından Alevi olduğu gerekçesiyle baskı gördüğü iddia edilmişti. Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı'na üye bir grup, bugün konuyla ilgili Esenyurt'ta bir düğün salonunda basın toplantısı düzenledi. Grup adına açıklama yapan Hüseyin Kelleci, olaya karışan öğretmenin kısa bir süre açığa alındıktan sonra başka bir lisede tekrar göreve başladığını ve cüzi miktarda idari para cezası ile cezalandırıldığını iddia etti.

Toplantıya katılarak konuşma yapan Esenyurt Eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ise ilginç açıklamalarda bulundu. Kendisinin Alevi değil Sünni olduğunu vurgulayan Çapan, "Biz kendi yobazlarımızla, bağnazlarımızla mücadele etmeye hazırız. Bu tür olaylara fırsat vermeyin, teşhir edin. Onlara karşı birlik olun. Adlarınız iktidardakiler ve baskı uygulayanlarınki ile aynı ise değiştirin." ifadelerini kullandı.

İktidarı da eleştiren Çapan, "Bir taraftan Alevilere iftar veriyorlar, bir taraftan ise Alevi öğrenciye baskı yapan öğretmene sahip çıkıyorlar. Ben sizden direnmenizi istiyorum." kaydetti.

Baskı gördüğü iddia edilen öğrenciyi muayene ettiği belirtilen Dr. Yavuz İrem de, "Bizzat Başbakan eliyle Alevlere açılım yapılıyormuş gibi gelenekte olmamasına rağmen iftar düzenlediler. Diğer yandan bu olayla ilgili TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun düzenlediği rapora AK Partili vekiller şerh koydu. Bu ikiyüzlü bir davranıştır." şeklinde konuştu.

cha - HABER 7 - 13 Ocak 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.