Cavit Murtezaoğlu, Hakk’a yürümesinin 1. yılında anılacak!

Cavit Murtezaoğlu, Hakk’a yürümesinin 1. yılında anılacak!

İstanbul’da koronavirüs tedavisi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hakk’a yürüyen Sanatçı Cavit Murtezaoğlu, 8 Ağustos'ta ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anılacak.İran’da siyasi yasaklı olmasından dolayı yaşamını

A+A-

İran’da siyasi yasaklı olmasından dolayı yaşamını sürgünde yitiren dünyaca ünlü Azeri sanatçı Cavit Murtezaoğlu’nun anması 8 Ağustos’ta Kadıköy Şahkulu Dergahı’nda yapılacak.

Anmaya sabah 11.30’da gülbeng okunarak başlanacak. Törenin sonunda ise lokmalar dağıtılacak.

CAVİT MURTEZAOĞLU KİMDİR?

Tebriz’de doğan ve Azerbaycan’da konservatuar eğitimi alan Murtezaoğlu, İran Ehl-i Hak Alevilerinin müziğini caz formatıyla buluşturarak Türkiye’de birçok konser verdi. ‘Senli Günler’ ve ‘Susmam’ adlı iki albüm çıkardı. Film ve belgesel müzikleri hazırlayan Murtezaoğlu aynı zamanda Avustralya, Azerbaycan, Almanya ve Türkiye’de felsefi seminerler verdi.

20 yıla varan eğitim tecrübelerini beş kitaptan oluşan doğu ve batı sentezli, ilk vokal metodunu yayına hazırladı.  7 yıl İstanbul’da siyasi mülteci olarak yaşayan Murtezaoğlu, Can TV’de ‘Cavidan Name’ programını hazırlayıp sunuyordu.

PİRHA/İSTANBUL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.