Cayır cayır rezalet

Cayır cayır rezalet

Cayır cayır rezalet HANİ HASTANELERDE KİMSE REHİN KALMAYACAKTI! Tüp patlaması sonucu yanan dayı-yeğen, özel bir tıp merkezine gitti....

A+A-

Cayır cayır rezalet Cayır cayır rezalet 

HANİ HASTANELERDE KİMSE REHİN KALMAYACAKTI!
 
Tüp patlaması sonucu yanan dayı-yeğen, özel bir tıp merkezine gitti. Masrafları ödeyemeyince rehin alınan 8 yaşındaki çocukla dayısı, acılar içinde yardım bekledi!

1-TÜP DEPOSU KAÇAK ÇIKTI

TALİHSİZ kaza Adana'da kaçak tüp dolumu yapılan depoda meydana geldi. 8 yaşındaki İbrahim Yıldırım ile dayısı Ahmet Gökoğlu (19) yangında feci şekilde yaralandı. Ambulans gecikince yaralılar özel hastaneye götürüldü.

2-HASTANE REHİN ALDI

VÜCUTLARINDA 3. derece yanıklar oluşan dayı-yeğene ilk müdahale yapıldı. Ancak fatura ödenmeyince 2 yaralı rehin alındı. Küçük çocuk acılar içinde feryat etti. Dayı 'Ne olur bize yardım edin' diye bağırdı.

FERYATLAR hastaneyi inletirken yetkililer 'faturayı ödeyin ' diye tutturdu. Yaralılar, acı içinde dakikalarca bir sağa bir sola koşturdu. Sonunda araya giren polis sayesinde devlet hastanesine sevk yapılabildi.

İçiniz yanmadı mı!

Özel sağlık merkezinde inanılmaz rezalet. Tüp patlamasında yanan 8 yaşındaki İbrahim ve dayısı 230 YTL tedavi masrafını ödeyemedikleri için 1 saat sevk bekledi. Sağlık merkezinin duvarları İbrahim’in acı çığlıklarıyla inledi

Adana’da insanlık öldü mü dedirten sağlık skandalı. Gülpınar Mahallesi 71. sokak sakinleri önceki gece, kulakları sağır eden bir patlamayla irkildi. Kısa süre sonra patlamanın Mahmut Yıldırım’a ait kaçak tüp deposundan geldiği anlaşıldı. Sokağa dökülen mahalleli, patlamaya depoda yakalanan Ahmet Gökoğlu (19) ve 8 yaşındaki yeğeni İbrahim Yıldırım’ın feci şekilde yandığını fark etti. İbrahim ve dayısı Ahmet Gökoğlu, otomobille Özel Hacettepe Tıp Merkezi’ne götürüldü. Merkez’de ilk müdahaleleri yapıldı. İbrahim ve dayısı artık tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmeyi bekliyordu. Öyle olmadı... İbrahim’in babası Mehmet Yıldırım’ın iddiasına göre, kendilerine 230 YTL’yi ödemedikleri takdirde, sevk yapılmayacağı beyan edildi.

İbrahim Yıldırım ve Ahmet Gökoğlu, bu nedenle gözlem odasına alındı. Küçük İbrahim ve dayısı feryat etti. Tıp Merkezi İbrahim’in “Anne, her tarafım yanıyor, çok acıyor” haykırışlarıyla inledi. Sonunda, yaşananlara dayanamayan polis devreye girdi ve yaralılar bir ambulansla Adana Numune Hastanesi’ne sevk edildi. Buradaki tedavide İbrahim Yıldırım ve Ahmet Gökoğlu’nun vücutlarında 3’üncü derece yanık izleri bulunduğu belirlendi. Yaralılardan Ahmet Gökoğlu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu, İbrahim’in ise sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Tüp yere düşünce patlamış

PATLAMANIN yaşandığı deponun çalışma belgesinin olmadığı belirlendi. Patlamaya ise Ahmet Gökoğlu’nun elinden düşürdüğü bir tüpün neden olduğu iddia edildi. Soruşturma devam ediyor.

Başbakanım hani kimse rehin kalmayacaktı!

OĞLU acılar içinde kıvranırken parası olmadığı için sevk işleminin 1 saat geciktiğini ileri süren baba Mehmet Yıldırım, “Benim canım yanmış, benden para talep ediyorlar. Paran var mı, yok mu diye sormuyorlar. İlk müdahaleyi yapıp benden 230 YTL para istiyorlar. Paramızın olmadığını söyleyince, sevk etmediler. Hani Başbakan ‘Hastanelerde kimse rehin kalmayacak’ diyordu. Çocuğumun canı yanıyor, bağırıyor, haykırıyor ama onlar sevk etmeyip, benden para istiyor” dedi.

Acil durumları yoktu

TIP merkezi yetkilileri sevk için gerekli işlemin yapıldığını öne sürdü. Yetkililer “Yaralıların ilk müdahalesi yapıldı. Acil durumları yoktu. Yanık ünitesi olan olduğu için Numune Hastanesi’ni önerdik. Kendi araçları veya ambulansla götürebileceklerini söyledik. 112 Acil Servisi’nden ambulans istediler, ama gelmedi. Sonuçta burası özel bir hastane. Sağlık güvenceleri yoktu. ‘Ödeme yapabilecek durumda mısınız?’ diye sorduk. Paralarının olmadığını söyleyip taşkınlık yaptılar. Ambulans gelmeyince, sevk olunamadı ve geç kaldılar” dedi.

Yener EKİNCİ / ADANA 
AKŞAM - 17 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.