Cebe Cinayeti Dosyası Tekrar Adli Tıp Genel Kurulu'na Gidecek

Cebe Cinayeti Dosyası Tekrar Adli Tıp Genel Kurulu'na Gidecek

Cebe Cinayeti Dosyası Tekrar Adli Tıp Genel Kurulu'na GidecekÖğretmen Hüseyin Cebe cinayetinde adli tıp raporuna itiraz sonrası dosyanın Adli...

A+A-

Cebe Cinayeti Dosyası Tekrar Adli Tıp Genel Kurulu'na GidecekCebe Cinayeti Dosyası Tekrar Adli Tıp Genel Kurulu'na Gidecek

Öğretmen Hüseyin Cebe cinayetinde adli tıp raporuna itiraz sonrası dosyanın Adli Tıp Genel Kurulu'na bir bütün halinde gönderilmesine karar verildi. Bir sonraki duruşma 24 Ocak 2008'de.

Gebze Darıca Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yaparken, Necati Kumaş adlı öğretmenin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren öğretmen Hüseyin Cebe'nin davasına Gebze Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma ile devam edildi.

Bir önceki duruşmada Adli Tıp'ın 37 yıllık öğretmen Necati Kumaş hakkında akli dengesinin yetersiz olduğuna dair raporu gündeme gelmiş ancak rapor savcılık tarafından şüpheli bulunmuştu. Dünkü duruşmada ise dosyanın yeniden bir bütün halinde Adli Tıp Genel Kurulu’na gönderilmesi, TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında Kumaş’ın tam ya da kısmi bir akıl hastalığına yakalanıp yakalanmadığı konusunda Adli Tıp Genel Kurulu’ndan rapor aldırılmasına, Adli Tıp Genel Kurulu tarafından gerek görülmesi halinde sanığın üç haftayı geçmemek üzere tam teşekküllü bir hastanede gözlem altında alınmasına karar verildi.

Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına, 27 Aralık 2007 günü söz konusu durumun yine mahkemece değerlendirilmesine de karar verdi. Bir sonraki duruşma 24 Ocak 2008 günü gerçekleşecek.

Gebze Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün gerçekleşen duruşmaya tutuklu sanık Necati Kumaş ve avukatı Himmet Kuşçu ile Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından görevlendirilen avukat Zuhal Çolak, Ali Ekber Cebe’yi vekaleten avukat Kemal Özgül, Hüseyin Cebe’nin kardeşleri ve çok sayıda akrabası, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Orhan Kaya ve yöneticiler ile EMEP Gebze İlçe Başkanı Durmuş Çelik katıldı.

Okul müdürü: İdarecilerin üst arama yetkisi yok

Duruşmada tanık olarak Süreyya Yalçın İlk Öğretim Okulu Müdürü Okay Yıldırım da dinlendi. Yıldırım olayın olduğu esnada İzmit’te İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki bir toplantıdan dönmek üzere olduğunu belirtip Necati Kumaş’ın okula silahla gelmesi durumuna karşın okulda hiçbir idarecinin öğretmenlerin üzerini aramak üzere yetkisinin bulunmadığını dile getirdi.

Hüseyin Cebe’nin avukatı Kemal Özgül bir önceki duruşmada gündeme gelen adli tıp raporunu kabul etmediklerini dile getirip sanık Necati Kumaş’ın "planlı bir şekilde insan öldürmekten" cezalandırılmasını talep etti. Özgül, sanık Necati Kumaş’ın aldığı kurusıkı tabancanın namlusunu değiştirdikten sonra evinin bahçesinde öldürme etkisi üzerine alıştırma yaptığını, 15 gün boyunca da okula tabanca ile gidip geldiğini dile getirdi. Avukat Çetin Cebe de adli tıp raporunun şaibeli olduğunu öne sürüp Necati Kumaş’ın gerekirse tam teşekküllü bir hastanede kontrolden geçirilmesini talep etti.

Sanık avukatı Himmet Kuşçu, adli tıp raporunda eksik olmadığını, doğru bir teşhiste bulunulduğunu dile getirip, “Önce iki uzman, ardından heyet halinde oy birliğiyle söz konusu karara varılmıştır. Müvekkilime gerekli tedaviler uygulanmıştır” diyerek konunun Adli Tıp Genel Kurulu’na havale edilmesine muhalefet etti. 

Olay nasıl olmuştu 

Kocaeli Gebze'de Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu'nda geçtiğimiz  2 Nisan'da Necati Kumaş Hüseyin Cebe'yi silahlı saldırıyla öldürmüştü. (AU/NZ)

BİA Haber Merkezi - Gebze
29 Kasım 2007, Perşembe
Aktan USLU

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.