Celal Fırat nereye koşuyor?

Celal Fırat nereye koşuyor?

Garip Dede Dergahı Y. kurulu ve Alevi Dernekleri Federasyonu Y. Kurulu Başkanı Celal Fırat'ın tutum ve duruşunu masaya yatırma zamanı geldi çünkü Celal Fırat hem mazlumun hem zalimin sofrasında yer ediniyor ve İzzettin Doğan yolunda hızla ilerliyor..

A+A-

En son resimli bir paylaşımında AKP'li bir grubu Garip Dede Dergahında misafir ettiğini duyurup, bu paylaşımda AKP'nin 'Adalet ve Kalkınma Partisi' diye açılımını yapması, Alevi düşmanlıkları tescilli bu partinin temsilcisini 'sayın' vurgusu yaparak takdim etmesi dikkatlerden kaçmamış ve Alevi kamuoyunun tepkisini çekmişti.

İşte o paylaşımı:

akp-celal-firat.jpg
Bu gelişmeyi kamuoyuna Alevi Haber duyurdu ve ardından Celal Fırat'a birçok tepki geldi.
Celal Fırat tüm tepki ve eleştirileri geçiştirerek meseleyi profesyonel bir açıklamayla geçiştirebileceğini sandı. Ama bizler tarihe tamda burada bir not düşülmesi gerektiğine inanıyoruz.

Cemevlerini tanımayan bir zihniyete bağlı olan bu şahısların o mekanda ne işleri vardı?
Seçimler olacak diye oy istemeyemi gelmişler veya ne gibi bir istek veya taleple, neden geldiklerini açıklama zahmetine dahi girmeyen Celal Fırat kendi sayfasındaki sorularada cevap vermeye tenezzül dâhi etmedi.

Celal Fırat'ın AKP ve CHP'li bazı belediyeler, AKP'ye yakın bazı inşaat firmaları ve benzeri rantçı çevrelerle yakın ilişkiler içerisinde olduğu iddia edilirken yanından ayırmadığı Tolga Sağ ile beraber bu tür ilişkiler içerisinde olduğunu saklama ihtiyacı duymuyor.
Örneğin AKP'ye yakınlığıyla bilinen Kaya Rönesans İnşaat A.Ş. başkanı Trabzonlu Ali Kaya ile yemekli iş görüşmelerinde çekilmiş boy boy resim yayınlıyorlar. Tolga Sağ ile hem feodal hemde iş ilişkileri bulunduğu ve Tolga Sağ'ın babasından kaynaklı tanınmışlığını kartvizit olarak kullandığıda gelen bilgiler arasında...

celal-firat-oguz-aksac.jpg
Aynı Celal Fırat geçen günlerde okuduğu bir deyişi yorumlama tarzını begenmediği için ses sanatçısı Oğuz Aksaç'ı Alevilerden özür dilemeye davet ediyor, insanlara hedef gösteriyordu!!!
Şu yaman çelişkiye bakarmısınız?
Kendisi her sofraya oturur kimseye hesap vermez iken Oğuz Aksaç'ın yorumladığı bir deyişi beğenmediği için kendisinde Alevilerden özür isteme hakkını görebiliyor!

Birçoğu rant zengini olan AKP'liler ile bu kadar içli dışlı olduğu için kendisi kimselere hesap vermiyor, özür dilemiyorkan bir ses sanatçısından sadece yorumunu beğenmediği için özür talep etmek nasıl bir aymazlıktır!?
Oğuz Aksaç başta olmak üzere her sanatçı bizim değerimizdir, eserlerini beğenmeyebiliriz, eleştirebiliriz fakat bir sanatçıyı ürettiği çalışmadan dolayı hedef göstermek kimsenin haddine değildir. Celal Fırat hiç değildir!

.....

muhamrrem-coskun-celal-firat.jpg
Celal Fırat'ın son bir ilişkisini ve ziyaretini daha teşhir edelim!
Ziyaret ettiği kişinin ismi: Muharrem Coşkun.
Kişinin işi: AKİT isimli tetikçi, halk düşmanı sözde gazete paçavrasının AKİT TV Haber koordinatörü.

muharrem-coskun-celal-firat.jpg
Yani yapılan tüm hedef gösterici, linç edici, itibar suikastçılığı yapan yayınların bir numaralı ismi ve sorumlusu ile Celal Fırat yanyanalar.


Celal Fırat'ın ilişkiler zinciri İzzettin Doğan'a nal toplatır boyutlara varmıştır.


İzzettin Doğan akademik zeminde bu işleri (!) profesyonelce yaparken bizim Celal Fırat adeta sonradan görme köylü bir "baraj zengini" gibi ortalığa düşmüş bir portre çiziyor.

Şimdi gelelim bu ismin Kürt yurtsever çevrelerle olan yakın ilişkilerine...
Celal Fırat Türkiye'de bu çevrelerle haşır neşirken Avrupaya her gelişinde kendisini eller üstünde tutan çevre yurtsever Kürt çevreleri olabiliyor. Bazı Kürt ve Alevi basın-yayın kuruluşlarının kafa adamları ile samimi, sarmaş dolaş olduğuda biliniyor.

Celal Fırat sözkonusu bazı kurumların kafa adamlarına hitaben ''Avrupaya geliyorum, Hakullah'ımı hazırlayasın'' diye takılacak(!) kadarda samimidir.

AKP ile 'Adalet ve Kalkınma Parti'li,
CHP'li ile CHP'li,
Tetikçi AKİT ile yanyana,
AKP'li rantçı çevreler ile aynı masada,
Yurtsever Kürt ile Kürt,
Irkçı Türk ile milliyetçi,
Statükocu ile statükocu,
İslamcı Aleviyle Şiacı,
Kızılbaş Aleviyle ilerici olmak mı zor yoksa İzzettin Doğan olmak mı zor usta?

davutoglu-celal-firt.jpg

celal-firat-can-tv.jpg
sukru-yildiz-celal-firat.jpg

ozkan-lafatan-celal-firat.jpg

Hem Suruç ve Ankara Gar katliamının sorumlusu Ahmet Davutoğlu ve AKİT TV hem de CAN TV ve YOL TV ile bu kadar sıcak ilişkiler geliştirebilmek nasıl bir ustalıktır söyle bizde bilelim usta?

Haber Yorum: Alevi Haber - Hıdır ECEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler