Çelik: Alevilik konusunda çalışmalar sürüyor

Çelik: Alevilik konusunda çalışmalar sürüyor

Çelik: Alevilik konusunda çalışmalar sürüyorDevlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi kesimin sorunlarının çözümüne...

A+A-

Çelik: Alevilik konusunda çalışmalar sürüyorÇelik: Alevilik konusunda çalışmalar sürüyor

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi kesimin sorunlarının çözümüne yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bu ay basın toplantısı gerçekleştireceklerini belirterek, ''Hükümet samimi olarak çalışmayı sürdürüyor'' dedi.

Çelik, çeşitli temaslarda bulunmak ve Güney Darfur'un başkenti Nyalada'da yapılması planlanan 150 yataklı hastane kompleksinin temel atma törenine katılmak üzere Sudan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda soruları yanıtladı.

Alevi kesiminin taleplerinin zaman zaman gündeme geldiğinin hatırlatılarak, bu konuyla ilgili gelecek dönemde yeni bir adım atılıp atılmayacağına ilişkin soru üzerine Bakan Çelik, bir basın toplantısıyla herkesi gelinen nokta konusunda dokümanlarla bilgilendireceklerini bildirdi.

Toplantıyı bu ay gerçekleştireceklerini ifade eden Çelik, ''O konuda spekülatif bazı değerlendirmeler var. Aleviliği alıp başka bir yere taşımaya çalışan ifadeler var. Bunların hepsinin aydınlığa kavuşmakta olduğunu görüyoruz şimdi. Bilinen, bildiğimiz Aleviliğin ve Alevilerin sorunlarının çözümüyle ilgili Hükümet samimi olarak çalışmayı sürdürüyor'' diye konuştu.

Haber7 - 4 Şubat 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.