ÇELİK : Başbakan Alevi Öğrenciyi Aradı

ÇELİK : Başbakan Alevi Öğrenciyi Aradı

ÇELİK : Başbakan Alevi Öğrenciyi AradıMilli Eğitim Bakanı Çelik, Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan'ın dün, İstanbul'da...

A+A-

ÇELİK : Başbakan Alevi Öğrenciyi AradıÇELİK : Başbakan Alevi Öğrenciyi Aradı

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan'ın dün, İstanbul'da öğretmenden dayak yiyen Alevi öğrenciyi arayarak hakkının kaybolmayacağını söylediğini açıkladı.

TBMM Genel Kurulu'nda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, Yurt-Kur Genel Müdürlüğü, ÖSYM Başkanlığı ve üniversitelerin bütçeleri üzerindeki görüşmeler sırasında hareketli saatler yaşandı. Hükümet adına söz alarak muhalefet milletvekillerinin eleştirilerini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Çelik, Aleviler hakkında kimsenin spekülasyon yapamayacağını belirterek, Alevi vatandaşların, bu ülkenin birinci sınıf insanları olduğunu söyledi. 'Alevilik Türkiye'nin gerçeğidir, yanlış kanaatler var' diye düşünerek ders kitaplarına Aleviliği koyduklarını anlatan Çelik, bütün vatandaşların eğiriyi doğruyu öğrenmesi için ilk defa Aleviliğin ders kitaplarına konulduğunu ifade etti.

İstanbul'da bir öğrentemenin, bir öğrenciyi Alevi diye rencide ettiği için, olayı inceleyen müfettiş tarafından bir başka okula gönderildiğini hatırlatan Çelik, "İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Sayın Zafer Üskül bana geldi, 'bu öğretmen haksızdır' dedi. Ben de başka okula göndermek yetmez dedim, derhal açığa aldık. En alt tabakadan en üst tabakaya kadar kime haksızlık yapılırsa yapılsın kendimize yapılmış sayarız. Dün Başbakanımız bu öğrenciyi de arayarak, bu öğrenciye yapılan muameleyi tasvip etmediğimizi ve hakkının kaybolmayacağını ifade etmiştir" şeklinde konuştu.

İHA - 9 Aralık 2007

ALEVİ ÖĞRENCİYE AYRIMCILIK YAPAN ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI"

"Alevi vatandaşlarımız, bizim insanlarımızdır. Başımızın tacıdır. Başımızın üstünde yer var" diyen Çelik, AK Parti hükümeti döneminde Aleviliğin ilk kez ders kitaplarına konduğunu söyledi.

Çelik, Alevi bir öğrenciye ayrımcılık yaparak şiddet uyguladığı tespit edilen İstanbul Ali Kul Çok Programlı Lise'si Edebiyat Öğretmeni Z.Y'nin açığa alındığını ifade etti. Çelik, şöyle devam etti: "Kime haksızlık yapılırsa, yapılsın bu haksızlığı kendimize yapılmış sayarız. Sayın Başbakanımız dün, bu öğrenciyi arayarak yapılan muameleyi tasvip etmediğimizi ve hakkının kaybolmayacağını ifade etmiştir. Bunu da Meclis'in huzurunda ifade etmek isterim."

CHA - 9 Aralık 2007

ALEVİLİK TARTIŞMALARI

Çelik, AKP ve CHP'liler arasında yaşanan "Alevilik" tartışmalarına da değindi.

Çelik, "Alevi vatandaşlarla ilgili kimse spekülasyon yapmasın. Alevi vatandaşlarımız bu memleketin birinci sınıf vatandaşıdır. Bizim insanımız, başımızın tacıdır. Alevilik,ilk kez AKP döneminde Alevilik ders kitaplarına girmiştir" diye konuştu.

ANKA - 9 Aralık 2007

Alevi Diye Dayak Yiyen Öğrenciyi de Aramış
 
Başbakan Tayyip Erdoğan Alevi Olduğu İçin Edebiyat Öğretmeni Tarafından Dövülen Öğrencinin Ailesini Arayarak Moral Verdi.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan alevi olduğu için edebiyat öğretmeni tarafından dövülen öğrencinin ailesini arayarak moral verdi.

Öğrenci ile ilgili haberi Lizbon gezisi dönüşü uçakta okuyan Erdoğan, hemen aileye ulaşmak istedi; ancak telefonla ulaşamadı. Erdoğan, bunun üzerine dün yeniden ailenin aranması talimatı verdi. Bu kez aile ile telefon bağlantısı kurulunca, Başbakan hem anne ve babayla hem de öğrenciyle konuştu. Erdoğan, aileye ve öğrenciye sorunları ile ilgilendiği mesajını verip, öğretmenin yaptığının yanlış olduğunu söyledi. Erdoğan, bu tür davranışlara izin vermeyeceklerini de vurguladı. Erdoğan, Alevi öğrenciye nasıl olduğunu da sordu. Öğrenciye destek veren Başbakan Erdoğan, "Siz nasılsınız?" sorusuna da, "Biz iyiyiz, ama başına gelenler bizi üzdü" yanıtını verdi. Milli Eğitim bakanı Hüseyin Çelik de görüşmeyi doğrularken "Başbakan bu öğrenciyi de arayarak olayı tasvip etmediğini, hakkının kaybolmayacağını ifade etmiştir. TBMM İnsan Hakları Komisyonu ’Öğretmen haksız’ dedi, ’Derhal açığa alın’ dedim" diye konuştu.

10 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.