Cem Evi'nde 'Muharrem Ayı Oruç Açma Yemeği'

Cem Evi'nde 'Muharrem Ayı Oruç Açma Yemeği'

Cem Evi'nde 'Muharrem Ayı Oruç Açma Yemeği'Alevilerin büyük önem verdiği ‘Muharrem Ayı Oruç Açma...

A+A-

Cem Evi'nde 'Muharrem Ayı Oruç Açma Yemeği'Cem Evi'nde 'Muharrem Ayı Oruç Açma Yemeği'

Alevilerin büyük önem verdiği ‘Muharrem Ayı Oruç Açma Yemeği’ Cem Evi’nde yapıldı. Etkinliğe çok sayıda Alevi vatandaş katıldı
 
Alevi toplumu için ayrı öneme sahip olan ‘Muharrem Ayı Oruç Açma Yemeği’ Antalya Cem Evi’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinliğe Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Binali Efe, yönetim kuruludan Zeynel Yücel, Fatma Çetinkaya ve Nurettin Aksünger, Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Erşin, Derviş Cemal Ocağı Dedesi Hüseyin Yorulmaz, Baba Mansur Ocağı Dedesi Ali Ünsal, Sultan Gözü Kızıl Ocağı Dedesi Ahmet Bayrak’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Yemeğin ardından Alevi yurttaşlara seslenen Şube Başkanı Binali Efe, Cumhuriyetin korunması Türkiye’nin Çağdaşlaşması, adaletin sağlanması ancak Alevi, Sünni, Türk, Kürt, ayırımı yapmadan birlikte hareket etmekle mümkün olacağını böylece içte ve dışta güçlü olacaklarını söyledi.

‘AKP iktidarı bizi oyalıyor’

Şube Başkanı Binali Efe konuşmasında AKP’ye yüklendi. AKP hükümetinin geçtiğimiz günlerde 6. sını düzenlediği Alevi Çalıştayı’nın Alevileri oyalamaktan ve oy almaya yönelik manevradan öteye gidemediğini belirten Binali Efe, Alevi Toplumunun ve ilgili kamuoyunun vicdanında çorum Sivas ve K.Maraş katliamları hala açıklığa kavuşturulmamıştır. Bunun için ilgili arşivler açılmalı, başta bugün hala hayatta olan Ökkeş (Kenger) Şendiller’den ve Kahraman Maraş katliamın yaşandığı zaman kentin emniyet müdürü ve bugün Ak Parti Genel Başkan yardımcısı olan Abdülkadir Aksu’dan, ilgili makamlar açıklamalar istemelidir.

Hz. Hüseyin cahiliye döneminde, Şehit edildi, ya Sivas, Çorum, Kahraman Maraş Katliamları Alevilerin hayatı pahasına savunduğu Cumhuriyet döneminde yapılması sizce düşündürücü değimli diye vatandaşlara seslenirken dinleyiciler alkışlarla sık, sık konuşmalarını desteklediler.
 
Vakıf Başkanı Binali Efe konuşması şöyle sürdürdü: “31yıl önce yapılan katliam dün yapılmış gibi içimizde kor gibi yanmaya devam ederken, Sivas katliamını unutmak mümkünümü? Hükümet oyalama taktiklerini devam etmeye kararlı görünüyor. CHP, MHP birkaç gün önce açıklamalarında Alevilerin Masumane isteklerini hükümet Meclise getirdiği taktir de kayıtsız şartsız kabul edeceklerini kamuoyu ile baylaşmalarına rağmen hükümet hala kış uykusuna devam etmektedir.

Türkiye’nin evrensel insan haklarına saygılı olmakla hükümlü olduğunu unutmakla uluslar arası insan haklarına yasal saygısızlık yapmaya devam edemez, etmemelidir. Aleviler bu topraklarda yaşayan her bireye adalet ve eşitlik istemeye devam etmeye kararlıdır.
 
‘Alevileri oyalıyorlar’

Bütün Alevi dernek ve vakıflarının mesajları ortaktır. Zorunlu din dersi kaldırılsın, Cem Evleri de ibadethane olarak kabul edilsin, diyanet yeniden yapılandırsın ve Alevi köylerine camii yaptırılmasın. Bütün dernek ve vakıflar bu görüşteyken sen hala neden Alevi Çalıştayı düzenliyorsun. Hedefleri belli de ondan. Alevileri oyalayacaklar ve hatta bakın biz sizin için çalışıyoruz deyip oy alacaklarını zannediyorlar” bu ülkede son Cumhuriyetçi yaşayıncaya dek cennet vatanımızı emperyalist güçlere bırakılmaması için ayrım yapmadan kenetlenip güçlü olmamamız şart olmuştur”

Efe, “Muharrem ayı tüm dünya insanlarına barış, sağlık ve mutluluklara vesile olsun Hz. Hüseyin yardımcınız olsun” diyerek konuşmasını bitirdi.

Alanyahaber.com - 25 Aralık 2009

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.