Cem Vakfı AKP lilerle İftarda Buluştu !

Cem Vakfı AKP lilerle İftarda Buluştu !

AKP'li başkandan iki cemevi sözü Cem Vakfı tarafından verilen iftar yemeğinde yüzlerce kişi, Kerbela şehitleri anısına tuttuğu...

A+A-

Cem Vakfı AKP lilerle İftarda Buluştu !AKP'li başkandan iki cemevi sözü
 
Cem Vakfı tarafından verilen iftar yemeğinde yüzlerce kişi, Kerbela şehitleri anısına tuttuğu orucu birlikte açtı. İkitelli Cemevi'nde düzenlenen iftar yemeğine Küçükçekmece Kaymakamı Hacı Osman Ebiloğlu, Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Rıza Uğurlu, Türkiye Caferileri Derneği Başkanı Rüstem Atam, Galata Mevlevihanesi'nden Hasan Çakır da katıldı.

İftar öncesinde Türkçe Kuran okunarak Kerbela şehitlerine dualar edildi. Daha sonra iftar saatinin gelmesinin ardından salonu dolduran yaklaşık 500 davetli, Kerbela şehitleri anısına tuttukları orucu açtı. İftar sonrasında konuşma yapan Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Ülkede kan dökülmesine son verilmeli. Bu ülke hepimizin. Biz Aleviler olarak laiklikten ve cumhuriyetten asla ödün vermeyiz" dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı AKP'li Aziz Yeniay ise "Toplum arasında yeni temeller atacağız. Küçükçekmece'de iki cemevine daha ihtiyaç var, onları da en kısa sürede yapacağız" diye konuştu.

M.AKİF ERDEM İstanbul     
MİLLİYET - 20 Ocak 2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.