Cem Vakfı Alevi derneğine yıkım istedi

Cem Vakfı Alevi derneğine yıkım istedi

Cem Vakfı Alevi derneğine yıkım istediİSTANBUL (30.09.2009)- Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan oyunlarla yönetimini ele geçirdiği 'Cem ve Kültür Evi'...

A+A-

Cem Vakfı Alevi derneğine yıkım istediCem Vakfı Alevi derneğine yıkım istedi

İSTANBUL (30.09.2009)- Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan oyunlarla yönetimini ele geçirdiği 'Cem ve Kültür Evi' ile aynı arsa üstünde bulunan Hacı Bektaş Veli Derneği'ni “işgalci” olarak gösterdi, binanın yıkılmasını istedi. Aleviler, Cem Vakfı'na eylemle yanıt verdi.

Cem Vakfı, 1998 yılında Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Bahçelievler Şubesi'nin yaptırdığı 'Cem ve Kültür Evi'ni eski dernek yönetimi ile elbirliği yapıp tezgah kurarak ele geçirdi. Düşkün Cem Doğan, derneğin bulunduğu arsa üzerinde 1995'ten bu yana Yenibosna Ahmet Yesevi Caddesi'nde faaliyette bulunan derneğin yıkılması istedi.

Baskı altında ve ekonomik olanaksızlıklar içinde yaptıkları derneğe sahip çıkan Aleviler, yürütmeyi durdurma davası açtı, geçici olarak yıkım kararını engelledi. Aleviler, bugün dernek binası önünde eylem yaptı.

Pir Sultan'ın torunları hakları için direnir

Dernek Bahçelievler Şube Başkanı Sefer Kocakaya yaptığı açıklamada, İzzettin Doğan'ın 'işgalci' olarak göstermeye çalıştığı derneklerinin 1995 yılından bu yana faaliyet yürüttüğünü ifade etti. “Cem Vakfı, derneğin eski yöneticilerinin bazılarının maharetiyle Milli Emlak'tan kiralanan arsanın 29 yıllığına kendilerine tahsis edilmesini sağlamıştır” dedi.

Kocakaya, oyunların 2001'de yapılan seçimlerde yönetimin el değiştirmesiyle başladığını belirtti. “Seçilen yeni yönetim, eski dernek yöneticilerinden taşınır ve taşınmazların devredilmesini istedi. Yöneticilerin, 'Biz tasarrufta bulunduk burayı Cem Vakfı'na verdik derneğin burada hakkı kalmadı' cevabıyla karşılaştık. Yasadışı bir iş yapmışlar. Derneğin yaptırdığı binayı ve eşyalarını devredenler bir haksızlığı da kabullenmişlerdir” şeklinde konuştu.

Kocakaya, Cem Vakfı'nın kendilerini 'işgalci' gibi göstermek için her türlü hileyi yaptığına dikkat çekti. Hilelere karşı yürütmeyi durdurmak için İdari Mahkeme'ye dava açtıklarını belirtti. Kocakaya, “Sırada hangi oyun var merakla bekliyoruz. Pir Sultan'ın torunları, binlerce yıllık asimilasyona karşı direndi. Kültürleri ve kimlikleri için direnmeye devam edecekler” dedi.

KAYNAK : ATILIM - 30 Eylül 2009

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.