Cem Vakfı bir kez daha AKP ile ''Sevgi'de buluşacak''

Cem Vakfı bir kez daha AKP ile ''Sevgi'de buluşacak''

Cem Vakfı bir kez daha AKP ile "Sevgi'de buluşacak"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl CEM Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiği  'Sevgide Buluşalım'...

A+A-

Cem Vakfı bir kez daha AKP ile "Sevgi'de buluşacak"

Cem Vakfı bir kez daha AKP ile "Sevgi'de buluşacak"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl CEM Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiği  'Sevgide Buluşalım' etkinliğinin beşincisi yarın yapılacak. Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Kocaeli Şubesi “Sevgide Buluşalım-Aşura Şenliği” adlı etkinliğe katılmayacaklarını açıkladı. AKD Şube Başkanı Doğan Demir “Kocaeli’nde yaşayan 200 bin Alevi vatandaşın büyük bölümü şenliğe gitmeyecektir. Büyükşehir Belediyesi, otobüslerle İstanbul’dan insan taşıyarak şenliği yapabilir” dedi. Bu arada Cem Vakfı’nın katılımı arttırmak için İstanbul Yenibosna Cemevi önünden Kocaeli’ne ücretsiz araç kaldıracağı duyuruldu.

İzmit Uluslararası Fuar Merkezi'nde 26 Aralık'ta yapılacak “Sevgide Buluşalım-Aşura Şenliği” adlı etkinliğe Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve AKP Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır ve Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün katılacağı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Cem Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği program hakkında basın toplantısı düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Türkiye'nin çok önemli bir değeri olan Aleviliğin halka daha iyi anlatılacağını, Alevisi-Sünni'siyle tek ve bütün olan milletin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya haykıracaklarını söyledi. Ersin Yazıcı, “Horasan'dan Anadolu'ya uzanan Alevi-Bektaşi geleneği ve kültürü; bizim öz malımız, toplumumuzun çok önemli bir motifidir.” dedi. Yazıcı’nın “değer, motif, gelenek ve kültür” olarak ifade ettiği Alevilik ile ilgili İNANÇ kelimesini kullanmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Alevilerden Etkinliğe Boykot

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Kocaeli Şubesi Başkanı Doğan Demir, “Sevgide Buluşalım-Aşura Şenliği” etkinliklerine katılmayacaklarını açıkladı.

"AKD yönetimi ve üyeleri, verilen sözlerin tutulmadığı’’ gerekçesiyle, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce 26 Aralık Pazar günü Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Aşura Şenliği etkinliğine katılmayacak.

AKD Şube Başkanı Doğan Demir, “Şenliği dışarıdan izleyeceğiz. Cem Evlerimizin çok sorunu var, bize verilen sözler tutulmadı. Kocaeli’nde yaşayan 200 bin Alevi vatandaşın büyük bölümü şenliğe gitmeyecektir. Büyükşehir Belediyesi, otobüslerle İstanbul’dan insan taşıyarak şenliği yapabilir” dedi.

Alevi Haber - 25 Aralık 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.