Cem Vakfı'ndan geri adım

Cem Vakfı'ndan geri adım

Cem Vakfı'ndan geri adımCem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı İlhami Binici'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah...

A+A-

Cem Vakfı'ndan geri adımCem Vakfı'ndan geri adım

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı İlhami Binici'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün atadığı rektörlerden 8'inin Alevi olduğu ve Alevilerin AKP'ye oy verdiği yönündeki demeci üzerine bir açıklama yaptı. "Cem Vakfı adına görüş belirtme yetkisi yalnız Cem Vakfı Genel Merkezi'ne aittir" diyen İzzettin Doğan, İlhami Binici'nin İstanbul'a çağrılarak uyarılacağını söyledi. İzzettin Doğan'ın açıklaması şöyle:

Kendi inancımız gereği olarak şube yöneticilerine tanıdığımız hoşgörü çerçevesinde zaman zaman arkadaşlarımız yetkilerini aşacak bir takım değerlendirmelerde bulunmaktadırlar. Bu tür konularda Cem Vakfı adına görüş belirtme yetkisi yalnız Cem Vakfı Genel Merkezi'ne aittir.

Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı Sayın İlhami Binici'nin gerek sayın Cumhurbaşkanı'nın rektörler ataması, gerekse siyasi konularda yaptığı açıklamalar maksadını aşan açıklamalar olmuştur. Bu açıklamalar benim bilgim ve onayım dışında yapılmıştır. Yapısı gereği tez canlı bir arkadaşımız olan sayın Binici İstanbul'daki Genel Merkezimize çağrılarak yetkisini aşan siyasi konularda açıklamalar yapmaması konusunda uyarılacaktır. 

İLGİLİ HABERLER:

Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı'ndan Şok Açıklamalar

Alevihaber.com - 5 Eylül 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.