Cem Vakfı'ndan iftarda semah gösterisi

Cem Vakfı'ndan iftarda semah gösterisi

Cem Vakfı'ndan iftarda semah gösterisiSivas Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Cem Vakfı Sivas Şubesi semah ekibi gösteri...

A+A-

Cem Vakfı'ndan iftarda semah gösterisiCem Vakfı'ndan iftarda semah gösterisi

Sivas Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Cem Vakfı Sivas Şubesi semah ekibi gösteri yaptı.   

Vali Ali Kolat, Tarihi Buruciye Medresesi önünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, düzenlenen etkinliğin Türkiye'ye örnek bir çalışma olduğunu ifade etti.

Semah ekibinin gösterilerini beğeniyle izlediğini, gönülleri tavaf ettiğini belirten Vali Kolat, ''Ülkemizin, Türkiye'mizin ve Anadolu'muzun zenginliği budur işte. Hepimiz kardeşçe, dostça, gönülden gönüle birbirimizi severek, sayarak, güzelliklerimizi ortaya koyarak bu noktaya geldik. Biz millet olarak örfümüzü, adetlerimizi, inançlarımızı terk ettiğimiz zaman büyük sıkıntılar yaşadık. Ne zaman bu güzellikleri, gönül dostluklarını ön plana çıkardığımız zaman hep bir araya geldik, hep bir arada ülkemize sahip çıktık. Bu açıdan da yapılan bu tür çalışmaları önemsiyorum'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de Ramazan ayı boyunca tarihi Kent Meydanında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, bu etkinlikler kapsamında Cem Vakfı Sivas Şubesi'nin semah ekibinin de etkinliklere katıldığını söyledi. Türk milletinin Alevisi, Sünnisiyle bir ve beraber olduğunu ifade eden Ürgüp, birlik ve beraberliğin yansıtılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Konuşmasında daha sonra Sivasspor'un son maçlarına değinen Ürgüp, ''3 maç yenilmekle bir şey olmaz. Sivasspor'un arkasındayız. En sıkı şekilde arkasında olacağız. Arkasından mutlaka başarılar gelecektir'' dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da 6 yıldır Sivas'ta güzelliklere doğru yelken açtıklarını söyledi. Arada bir fırtına, lodos çıktığını belirten Uygun, ''Ama hiç bir zaman meltem rüzgarları essin diye beklemedik. Son maçlarda aldığımız üzücü sonuçlar bizi biraz yaraladı. Türkiye'de destan yazan, yazarken de herkesin imrenerek baktığı Anadolu'nun yükselen trendi olan Sivasspor'umuz ufakta olsa belki sekteye uğradı. İnşallah bir iki hafta içinde sakatlarımızda geçiyor. Ondan sonra gerçek bir Sivasspor'u siz sevenlerin desteğiyle herkese izleteceğiz. Yine herkesin saygıla baktığı Sivasspor ile gurur duyacaksınız.''

Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Ali Rıza Kaçan da Ramazan ayı etkinliklerine katılmaktan mutlu olduklarını belirterek, düzenlenen bu etkinlikle birlik ve beraberlik mesajları verildiğini söyledi.

Program, semah ekibinin gösterileri, tasavvuf müziği konseri ve Volkan Spor Kulübü karate ekibinin gösterileri ile sona erdi.

Haber7 - AA - 08.09.2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.