Cem Vakfı'ndan Ramazan İftarı

Cem Vakfı'ndan Ramazan İftarı

Cem Vakfı Ramazan İftarı düzenliyor. 11 Eylül 2009 Cuma günü saat 19:30'da İstanbul Yenibosna Cemevinde gerçekleştirilecek iftar yemeği için çeşitli...

A+A-

Cem Vakfı Ramazan İftarı düzenliyor. 11 Eylül 2009 Cuma günü saat 19:30'da İstanbul Yenibosna Cemevinde gerçekleştirilecek iftar yemeği için çeşitli Alevi kurumlarına faks ile davetiye gönderildi.

Duruma tepki gösteren Aleviler, Alevi Haber'na gönderdikleri mesajlarda, "Cem Vakfı, Alevi inancını yozlaştırmak, asimile etmek ve sünnileştirmek için yeni taktikler geliştiriyor. Barış, dostluk ve kardeşlik gibi kutsal ve insani değerleri kendisine payanda yapan bu kurum Alevi inancına Sünni inanç ve ritüelleri karıştırmakta beis görmüyor, Mevlevi, Caferi ve Sünni inanç değerlerini başta Ayin-i Cem'imiz olmak üzere inanç ve ibadetlerimize sinsice karıştıryor. Biz Aleviler, Cem Vakfı'nı bu tutumundan dolayı kınıyor ve bir an evvel bu yanlış yoldan dönmesini temenni ediyoruz" dediler. Alevilerin Sünni, Şii, Caferi vb. her inançtan yurttaşla dost, arkadaş ve komşu olduğunu belirten Aleviler "Hiçbir yurttaşımızla sorunumuz yok, ancak bizim için kutsal olan ibadethanemizde, cemevimizde, Ramazan İftarı verilmesini Cem Vakfı'nın sinsi planlarının bir parçası olarak görüyoruz, gitsinler nerede iftar veriyorlarsa versinler Cemevimizi bu işler için kullanmasınlar" dediler.

Bu arada Cem Vakfı'na bağlı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Rıza UĞURLU imzalı iftar davetiyesinde "Yüce dinimiz İslamiyet'in barış, kardeşlik ve dostluk mesajını kutsal Ramazan ayında pekiştirmeye vesile olması dileğiyle bir iftar sofrasında buluşmamızı arzu ediyoruz. Saygılarımızla" ifadelerine yer veriliyor.

KAYNAK : Alevihaber.com - 7 Eylül 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler