CEM Vakfı'nın AKP İlgisi Devam Ediyor

CEM Vakfı'nın AKP İlgisi Devam Ediyor

CEM Vakfı'nın AKP İlgisi Devam EdiyorSeçimler öncesi Alevilere HYP, GP, MHP ve CHP'yi işaret ederek oy vermelerini isteyen, kısa...

A+A-

CEM Vakfı'nın AKP İlgisi Devam EdiyorCEM Vakfı'nın AKP İlgisi Devam Ediyor

Seçimler öncesi Alevilere HYP, GP, MHP ve CHP'yi işaret ederek oy vermelerini isteyen, kısa süre önce CHP'li Çankaya Belediyesi'nin desteğiyle cemevi temeli atan CEM Vakfı Genel Başkanı İzzettin DOĞAN diğer yandan da AKP ile ilişkilerini sıcak tutuyor.

AKP'li belediyeler ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığı Kutlu Doğum vb. ortak etkinlikler ile Alevi toplumunun tepkisini çeken CEM Vakfı diğer yandan AKP'nin Ankara'da düzenlediği iftar yemeğine karşı net tutumuyla herkesi şaşırtmış ! Alevi toplumunun takdirini kazanmıştı. Hatta, iftar yemeğine katılmayacağını açıklayan CEM Vakfı ile diğer Alevi kuruluşlarının birlikte hareket etmek için görüşmeler yaptığı iddia edilmişti. Ancak CEM Vakfı'nın geçmişteki söylem ve etkinliklerinden dolayı CEM Vakfına kuşkuyla bakan Alevi kuruluşları, CEM Vakfı ile olan ilişkilerinde temkinli davranıyor. Bu kuşkuyu arttıracak yeni bir temas Malatya'da gerçekleşti. Devlet Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, İzzettin DOĞAN'ın babası merhum Hüseyin Doğan'ın ölüm yıldönümünde düzenlenen törenlere katıldı. Habere bakılırsa Bakan bu töreni son anda öğrenmiş "bi uğrayayım bari" demiş! Törende bol bol AKP'nin müthiş icraatlarını anlatan Bakan ŞİMŞEK "Türkiye'nin daha çağdaş ve daha modern bir ülke olduğunu"da söylemeyi ihmal etmemiş. 6 yıllık iktidarı döneminde Alevi kuruluşlarına bir kez olsun randevu vermeyen, görüşme taleplerini reddeden, Alevilerin taleplerini görmezden gelen AKP iktidarının CEM Vakfına yönelik ilgisi merak konusu oldu. Siyasi Partiler ile ilişkilerinde pragmatist bir yol izleyen İzzettin DOĞAN "bir o yana bir bu yana" herkese sıcak mesajlar yolluyor. İlkesiz bir yol izleyen İzzettin DOĞAN'ın LAİKLİK deyince mangalda kül bırakmazken, öte yandan AKP ile temas kurması ise işin ayrı bir yönü.

İzzettin DOĞAN ile Devlet Bakanı Mehmet ŞİMŞEK'in "birlik, beraberlik, kardeşlik !" dolu sıcak mesajları ise şöyle;

Bakan Şimşek, Doğan Dedeyi Anma Etkinliğine Katıldı
 
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin her alanda daha çağdaş bir toplum haline geldiğini söyledi.

Bakan Şimşek, Alevi Dedesi Hüseyin Doğan Dede'nin ölüm yıldönümlerinde Malatya'da düzenlenen ve bu yıl 25.'si gerçekleştirilen anma etkinliklerine katıldı. Kırlhangıç köyünde Cem Vakfı tarafından düzenlenen anma etkinliklerine katılanlar arasında Doğan dedenin oğulları Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ile Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan da vardı.
 
Burada bir konuşma yapan Bakan Şimşek, "Aranızda bulunmaktan çok memnunum. Bugün bu birlikteliğin olduğunu aslında bir saat önce öğrendim. Bana söylediklerinde ben de gideyim bu güzel birliktelikteliğe bir katkıda bulunayım istedim. Çünkü burası sevgi dolu, güzellik dolu. Aslında aşağıya doğru baktığınız zaman ne kadar da güzel bir manzara ama buradaki manzara çok tatlı ve gerçekten çok güzel" dedi.

Bu tür etkinliklerin, birlikteliklerin, ülkeyi daha da güçlendirdiğini ifade eden Bakan Şimşek, "Çok şükür memleketimizin her tarafında köyünde, kentinde büyük bir değişim dönüşüm var. Bu bir güzele doğru, pozitife doğru değişim dönüşüm. Türkiye, daha çağdaş daha modern bir toplum haline geliyor. Sadece refah seviyesi ile değil aslında bütün zenginlikleri ile özellikle kültürel tarihi her yönüyle Türkiye daha güzele doğru gidiyor. Hep beraber bunu daha da ileri bir noktaya götüreceğiz" şeklinde konuştu.

Birlik mesajlarının verildiği anma etkinliklerinde Bakan'ı yolcu ederken yaptığı açıklamada İzzettin Doğan ise, "Sayın bakan Malatya'daki kısa programlarına rağmen onur verdiler. İnşaallah daha uzun vadeli gelişlerini bekliyoruz. Alevi kesimi ile daha fazla iç içe girmelerine vesile olmalarını bekliyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ALEVİ HABER AJANSI - haberler.com - 18 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.