Cemaat saldırdı halk püskürttü

Cemaat saldırdı halk püskürttü

Cemaat saldırdı halk püskürttü    İzmir’in Çiğli İlçesi Güzeltepe Mahallesi'nde cemaat üyesi...

A+A-

Cemaat saldırdı halk püskürttü
Cemaat saldırdı halk püskürttü   

İzmir’in Çiğli İlçesi Güzeltepe Mahallesi'nde cemaat üyesi gericiler laf attıkları genci dövdüler. Polisin, cemaat üyesi saldırganları kaçırması üzerine mahalleliler karakol bastı ve kitlesel bir yürüyüş yaparak yaşananları protesto etti

3 Ocak akşamı Güzeltepe Mahallesi eski muhtarlık binası önünde Alevi bir aile çocuklarını severken cemaat üyelerinin sözlü saldırısına maruz kaldı. Cemaat üyeleri çocuğunu seven babaya “Siz çocuklarınızı böyle mi seviyorsunuz, kız çocuklarınızı kucağınıza mı alıyorsunuz? Siz Alevilerin kızlarınızı kucağa alıp sevmesi kızlarınız ve kardeşlerinizle ilişkiye girdiğinizin ispatıdır” dedi. Tepki gösteren baba ve onun yanında yer alan bir kişi, 4 cemaat üyesinin saldırısına uğradı.

Saldırının hemen ardından mahalleden 5-6 genç, cemaatçilerin evi olarak bilinen evin bulunduğu sokağa gitti. Gençler, cemaat üyelerinin polis koruması altında bölgeden uzaklaştırıldığını ve göz altına alındığını gördü. Bu olaydan kısa bir süre sonra mahalleliler Güzeltepe polis karakolu önünde birikmeye başladı. Saldırganların karakolda olduğunu düşünen 70 – 80 mahalleli karakola girdi ve saldırgan cemaatçileri görmek istedi. Saldırganların içeride olmadığı gören mahalleliler Çiğli merkezde bulunan karakola yöneldi.

Şirintepe Mahallesi muhtarı polisten aldığı talimatlarla mahalleliyi yatıştırmaya çalıştı. “Mahallemizde cemaat istemiyoruz” diyen mahalleliler karakol yakınlarındaki bir kahvede toplantı yaptı ve cemaat üyelerinin evinin bulunduğu sokağa yürüme kararı aldılar. Sokakta yapılan konuşmaların ardından mahalleliler gericiliğe ödün vermeyeceklerini söyleyip dağıldılar.

Cemaat Alevilerin peşinde

Sendika.Org'a konuşan mahalleliler cemaat üyelerinin 4-5 senedir örgütlenmeye çalıştıklarını ve özellikle Alevi gençleri örgütlemeye çalıştıklarını söylüyor. AKP’nin, cemaatin örgütlenmesini desteklediğini belirten mahalleliler, cemaat üyelerinin halkın yoksulluğunu kullandığını söylüyor. Ayrıca cemaat evinin önünde sürekli lüks arabaların olduğunu da belirtiyor. Mahalleliler olaylardan sonra hiçbir cemaatçinin mahallede gözükmediğini anlatıyor.

KAYNAK : Sendika.Org - 05 Ocak 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.