Cemaatler üniversitelerde sezonu açtı

Cemaatler üniversitelerde sezonu açtı

Cemaatler üniversitelerde sezonu açtıÜniversitelerin yavaş yavaş açılırken, dinci cemaatler "sezonu" kayıtta açtı....

A+A-

Cemaatler üniversitelerde sezonu açtıCemaatler üniversitelerde sezonu açtı

Üniversitelerin yavaş yavaş açılırken, dinci cemaatler "sezonu" kayıtta açtı.

soL (HABER MERKEZİ) Üniversitelerde kayıtların başlamasıyla birlikte, dinci cemaatler de üniversitede sezonu açtı. Üniversitelerin kapılarında kayıtlara gelen öğrencilere ve ailelerine çeşitli broşürler dağıtan gruplar, Ramazan ayı fırsatını da kullanmaya çalışıyorlar.
 
Bugün Boğaziçi Üniversitesi'nde ön kayıtlarını yaptırmaya gelen üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler dinci cemaat üyeleri tarafından kapıda karşılanırken, öğrencilerin ellerine "Okulumuza Hoşgeldiniz" kapaklı üniversiteyi ve kayıt sürecini tanıtan, kimin tarafından basıldığı belirsiz bir broşür tutuşturulması dikkat çekti. Önlü arkalı bir dosya kağıdı büyüklüğündeki bu renkli broşürde, kayıt için gerekli bilgiler, üniversite birimlerinin bulunabileceği masalarla ilgiler yer alırken, bir de okul haritasına yer verilmiş. Buraya kadar herşey normal gözükürken, bu broşürün içinden "Zuhur eden ay'a selam olsun!.." ve "Hazırlık Semineri" yazılı iki broşür daha çıkıyor.

İlk broşürde öğrenciler, "Okulumuzun bize bu sene kazandırdığı arkadaşlarımızla tanışmak, muhabbet etmek, heyecanlarına ortak olmak için tertiplediğimiz iftara davetlisiniz" sözleriyle, "erkekler ve hanımlar" olarak iki ayrı günde Kızlarağası Medresesi'nde iftara davet ediliyor. Broşürde, "iftarda, burs veren bazı kurumların tanıtımı yapılacaktır" sözleriyle de, yeni gelen öğrencilerin ekonomik sıkıntılarından yararlanma durumu dikkat çekiyor. Diğer broşürde de üniversite öğrencilerinin en yakıcı problemlerinden biri olan hazırlık sınıfına yeni başlayan öğrenciler, Nafi BaBa Camii Konferans Salonu'nda yine "erkekler ve hanımlar" olarak iki ayrı günde hazırlık seminere davet ediliyor.
 
Bu görüntüler, son yıllarda üniversitelerdeki etkilerini artıran dinci örgütlenmelerin kayıt sürecinden başlayarak, öğrencilerin fiziksel ihtiyaçlarından da yararlanarak güçlerini artırma çabası içersinde olduklarını gösteriyor.

sol.org.tr - 1 Eylül 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.