Cemevi üyesi Ceme alınmayıp Polise ihbar edildi

Cemevi üyesi Ceme alınmayıp Polise ihbar edildi

Toroslar Cemevinden ihraç edilen Bülent Öztürk, geçtiğimiz günlerde Muharrem muhabbetini dinlemek için gittiği cemevine alınmayıp, bir sonraki günkü Cem'de Polis devreye sokularak Cemevine sokulmadıktan sonra Kalp sıkışması sonucu hastaneye kaldırıldı.

A+A-

Toroslar Cemevi yönetimi, AKD Genel Merkez Üst Kurul Delegesi ve aynı zamanda Toroslar Cemevi üyesi Bülent Öztürk’ü geçtiğimiz Haziran ayında ihraç etmişti. Öztürk, ihraç edilmesine yönelik yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde MHP’den meclis üyesi adaylıklarına karşı çıktığı için ihraç edildiğini iddia etmişti.

Öztürk, üç ay önce dernekten ihraç edilmesinin ardından, bu kez geçtiğimiz gün Muharrem muhabbetini dinlemek için gittiği cemevine alınmadığını duyurdu.

Yaşadıklarına dair PİRHA ve ALEVİ HABERİ arayıp bilgi veren Bülent Öztürk, Muharrem ayında 10 gün Toroslar Cemevinde ceme katıldığını ancak 11. gün ceme alınmadığını, darp edildiğini ve polis çağrıldığını anlattı.

Hoş olmayan bu gelişmelerin sağlık sorunlarını yeniden tetiklemesi sonucu aynı gece geç saatlerde Hastaneye kaldırılan ve Acilde tedavi altına alınan Bülent Öztürk Muharrem aynın 12. günü Toroslar Cemevi yönetim kurulunun talimatıyla Polis tarafından gözaltına alındığınıda beyan etti.

“CEME GİRMEMİ YÖNETİM ENGELLEDİ”

Öztürk, cem öncesi Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli’ye dara duralım teklifinde bulunduğunu, bunun üzerine kendisine tepki gösterilip ceme girmesinin yönetim tarafından engellendiğini şöyle ifade etti:

“Başkan Hüseyin Değerli’ye ‘siz burada hatalar yaptınız, suçlar işlediniz. Cemde dara durmanızı istiyorum. Hakkımı arayacağım’ dedim. Ben ihanet etmedim. Ben de özümü dara çekeceğim. Suçluysam beni bu dergahtan kovarlar. Cemevine gittiğimde yönetim cemevinin önünde duvar örmüştü. İçeri girmek isteyince polis çağırdılar. Beni darp edip, hırpaladılar.” dedi.

Dedenin olaya müdahale etmediğini, ancak “dede girmemi istemeseydi cemevine girmezdim” diyen Öztürk hakkını arayacağını söyledi. Öztürk, cemevine gelen polisin de herhangi bir suçu olmadığı gerekçesiyle kendisini gözaltına almadığını sadece ceme girmesini engellediğini ifade etti.

HÜSEYİN DEĞERLİ: GENEL KURULDA KENDİSİNİ AKLAYABİLİR

Konuya ilişkin ALEVİ HABER ve PİRHA’ya bilgi veren Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli de, “Bülent Öztürk ihraç edildi, şubemizin üyesi değil. Provokasyon yapmak, cemin ahengini bozmak için ceme girmeye çalıştı. Dara kaldırmak istiyor. Buranın üyesi değilsin, kimi dara kaldırıyorsun? Bu Görgü Cemi, Müsahiplik Cemi değil” diye konuştu.

“Görgü Cemi olmasa da içeri girdiğinde Bülent Öztürk zaten dede tarafından uyarılacaktır, neden polis çağrıldı?” sorumuza ise Hüseyin Değerli, “Polisin gelmesi olayın büyümesini, arkadaşların birbirini itip kakmasını önlemiştir ama keşke olmasaydı” dedi.

Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli, Bülent Öztürk’ün genel kurulda kendisini aklayabileceğini de sözlerine ekledi.

PİRHA / ALEVİ HABER - İSTANBUL   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum