Cemevinde Oturacağız, Muharrem Orucunu Birlikte Açacağız

Cemevinde Oturacağız, Muharrem Orucunu Birlikte Açacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya: "Cemevinde Oturacağız, Muharrem Orucunu Birlikte Açacağız" AK Parti Genel Başkan...

A+A-

Cemevinde Oturacağız, Muharrem Orucunu Birlikte AçacağızAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya: "Cemevinde Oturacağız, Muharrem Orucunu Birlikte Açacağız"
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Alevilerle cemevinde birlikte oturacaklarını ve Muharrem orucunu birlikte açacaklarını söyledi.

Partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Malatya'ya gelen Çetinkaya, Belediye Konferans Salonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çetinkaya, hükümet olarak Alevi ve Sünni diye bir ayrım yapmadıklarını belirtti. "Alevilerde Sünnilerde bizim canımızdır. Hepsi bu ülkenin insanlarıdır." diyen Çetinkaya, Anadolu'nun ilk Türklerle tanıştığında da bir alevi Sünni ayrımı bulunmadığını anlattı. 

Alevi ve Sünnilerin bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğuna işaret eden Çetinkaya, "Onun için biz bu hususta bir proje geliştiriyoruz. Alevilerin birçok ihtiyaçlarını hükümet olarak göz önünde bulundurarak en isabetli şekilde nasıl çözüme kavuştururuz diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun saygın bir tarihçi olduğunu ve çok iyi projeler geliştirdiğini ifade eden Çetinkaya, şunları söyledi: "Muharrem orucunda gideceğiz iftarı beraber yapacağız. Cem evinde beraber oturacağız. Alevi canlar bizim de canımızdır. Hepimiz Ehli Beyt'iz."

Sınır ötesi harekat ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Çetinkaya, hükümetin bu konuda yetkiyi Türk silahlı kuvvetlerine verdiğini, ordunun şartlar tam olarak yerine geldiğinde görevini en iyi şekilde yerine getireceğini kaydetti.

Çetinkaya, hükümetin bu konuda son derece başarılı çalışma yürüttüğünü ifade ederek, ABD Başkanı Bush'un Tayyip Erdoğan'ı basın huzurunda övmesinin önemine vurgu yaptı. Necati Çetinkaya, "Bizim kuzey Irak'taki politikamız tek otorite, tek devlet bir yönetim şekli düşünüyoruz. Amerika ve Irak ile yaptığımız anlaşmalarla teröre yönelik yapılacak mücadeleye azami desteğin yapılması yönündedir. Hükümetimizin uyguladığı başarılı dış politika neticesinde tüm komşularımız ve tüm dünya terörü lanetlemiş ve Türkiye'nin teröre karşı izlediği politikayı son derece olumlu bulmuşlardır." dedi.

Çetinkaya, DTP'nin kapatılması konusuna da değindi. Çetinkaya parti kapatılmasına karşı olduklarını dile getirerek, meclis içerisinde temsil yeteneğine sahip bir partinin açıkça teröre karşı olduğunu ifade etmesi gerektiğini söyledi.

Necati Çetinkaya, "Siyasi partilerin kapatılmasına sebebiyet verecek söz ve fiillerin müsebbipleri cezalandırılmalıdır. Siyasi partilerin kapatılması demokrasi adına bir fayda sağlamaz." diye konuştu.

CHA - 01.12.2007

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya:
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, rastgele sınır ötesi operasyonun yapılamayacağını belirterek, şartlar ve zemin oluştuğunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görevini en iyi şekilde yerine getireceğini kaydetti.

AK Parti İl Divan Toplantısı için Malatya'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı. Sınır ötesi operasyonla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yetki verilmesi hakkındaki soruya Çetinkaya, "Rastgele sınır ötesi operasyon yapılmaz. Ama bu konuda zaman, zemin ve şartlar yerine geldiği an Türk Silahlı Kuvvetleri en iyi bir şekilde bu görevi yerine getirecektir" dedi. 

Demokratik Toplum Partisi (DTP) hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak Çekinkaya, DTP'lilerin PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesi gerektiğini belirterek, "Siyasi partilerin kapatılmasına taraftar değiliz. Siyasi partilerin kapatılmasına sebebiyet verecek söz ve fiillerin müsebbipleri cezalandırılmalıdır. Siyasi partilerin kapatılmasını şimdiye kadar demokraside bir şey sağlamamıştır fazla" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halkın AK Parti'ye olan ilgisinin artmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Çetinkaya, "Terörün en büyük rahatsızlığı da bölgedeki AK Parti iktidarının güçlenmesidir. AK Parti iktidarı o bölgede, batıdaki farkı tamamen giderinceye kadar bölgedeki tüm hizmetleri sonuna kadar devam ettirecektir" diye konuştu.

Alevilik ile ilgili tartışmalar hakkındaki bir soruya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, "Biz Alevi ve Sünni diye bir ayırım yapamayız. Alevilerde bizim canımızdır, Sünnilerde. Hepsi bu ülkenin insanlarıdır. Muharrem ayında gideceğiz. İftarı birlikte açacağız, cemevinde beraber oturacağız. Alevi canlar bizimde canlarımızdır, hepimiz Ehli Beytiz" şeklinde yanıt verdi.

Bu arada, AK Parti Malatya İl Divan Kurulu, AK Parti Genel Başkanı Necati Çetinkaya'nın katılımı ile Belediye Konferans Salonu'nda yapıldı. Parti çalışmalarının görüşüldüğü toplantıya AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır, parti yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

İHA  - 01.12.2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.