Cemevinde seçmeli din dersi

Cemevinde seçmeli din dersi

Cemevinde seçmeli din dersi   Alevi Çalıştayı'ndan ilginç kararların çıktığı, mevcut Din Kültürü...

A+A-

Cemevinde seçmeli din dersiCemevinde seçmeli din dersi
  
Alevi Çalıştayı'ndan ilginç kararların çıktığı, mevcut Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin tüm din ve mezhepleri içerecek şekilde değiştirilirken, uygulamalı din eğitiminin ise isteğe bırakıldığı, Sünnilere 'camide eğitim', Alevilere 'cemevinde eğitim' seçeneğinin üretildiği öğrenildi. Eski CHP Milletvekili ve Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu eski Genel Başkanı Ali Rıza Gülçiçek, 'Ben bunun da laiklik karşıtı tartışma ve kaygıları alevlendireceğini düşünüyorum' dedi.

UYGULAMALI DERS

Alevi Çalıştayı, cami ve cemevinde dini eğitim seçeneğini gündeme getirdi. Çalıştay'da oluşturulan ortak kanaat, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersine devam edilirken, içeriğinin değiştirilerek Alevilik ve diğer inanç grupları dahil tüm din tarihi ve kültürünü kapsaması yönünde oluştu. Buna karşın, Sünni ve Alevilik inançlarının kapsamlı olarak öğretileceği dersin, isteğe bağlı hale getirilmesi görüşü öne çıktı. Bunun da okulun yanı sıra uygulamalı olarak cemevleri ve camilerde de verilebileceği görüşü benimsendi. Bu konuda çalışma grubu oluşturulması kararlaştırıldı.

İKİLİ DİN EĞİTİMİ OLMAZ

Bu modeli eleştiren tek isim ise CHP'li eski milletvekili Ali Rıza Gülçiçek oldu. Gülçiçek, 'Aslında AKP, bu yolla iki din dersi öneriyor. Var olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini koruyup, bir de seçmeli olacak yeni ve uygulamalı din dersi getirmek derdine düşmüştür. Bu ikili bir oyundur. Bu düzenleme ile laiklik karşıtı tartışmalar alevlenir' dedi.

AKŞAM / Ebru Toktar ÇEKİÇ - 19 Şubat 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.