Cemevi'nden 3 bin kişilik aşure günü

Cemevi'nden 3 bin kişilik aşure günü

Cemevi'nden 3 bin kişilik aşure günüİNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin (İAKM- Cemevi) geçtiğimiz Pazar günü...

A+A-

Cemevi'nden 3 bin kişilik aşure günüCemevi'nden 3 bin kişilik aşure günü

İNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin (İAKM- Cemevi) geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdiği geleneksel “Aşure Günü” büyük ilgi gördü.

İngiliz Milletvekili Meg Hillier, Londra Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Seyfettin Erşahin, Hackney Belediye Başkanı Ian Rathbone, Başkan yardımcısı Muttalip Ünlüer, Belediye Meclis Üyesi Saleem Siddiqui, Kraliçe II. Elizabeth tarafından OBE nişanına layık görülen Belediye Meclis Üyesi Meral Ece, Federasyon Başkanı Şener Sağlam ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen Aşure günü, Almanya’nın Köln şehrinden gelen ‘Dede’ Ahmet Kömürcü'nün deyişleri ile ayrı bir anlam kazandı.

İAKM- Cemevi Başkanı Hüseyin Çiftçi, yaptığı açılış konuşmasında aşure ayı olan Muharrem'in anlam ve önemini şu şekilde özetledi:

“Hz. Ali ile Hz. Fatıma’nın ciğerparelerinden biri olan Hz. Hüseyin ve 70’den fazla arkadaşından, 10'u Muharrem, 61’i de siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela’da önce susuz bırakılmış, ardından da hunharca şehit edilmiştir. Bu olay bizleri derin acılara sevk etmiştir. Hz. Hüseyin’in Kerbela’daki acısı başta olmak üzere Oniki İmamların acılarını anmak ve anlamak için Muharrem matemi tutulmaktadır.'

Çiftçi, Aşure gününe katılımın yüksek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek katılan herkese teşekkür etti.

Alevi semahları ile renklenen etkinlikte Seher Ağbaba ve Cemevi bağlama hocası İsmail Eren eşliğinde, 12 kişilik Cemevi büyükler Semah ekibi muhteşem bir semah gösterisi sundular. Daha sonra sahne alan ve yaş ortalaması 5- 9 olan 24 kişilik Cemevi Çocuk Semah Grubu ise “Urfa Kısas Semahı” ve “Bugün Bize Pir Geldi” ile izleyenleri büyülediler.

KAYNAK : Londragazete.com - 15 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.