Cemevine 6. saldırı

Cemevine 6. saldırı

Cemevine 6. saldırıİzmir Menemen’deki cemevi son 1.5 yılda 6. kez saldırıya uğradı. Cemevinin sandalyeleri yakıldı...Aleviler, cemevine düzenlenen...

A+A-

Cemevine 6. saldırıCemevine 6. saldırı

İzmir Menemen’deki cemevi son 1.5 yılda 6. kez saldırıya uğradı. Cemevinin sandalyeleri yakıldı...

Aleviler, cemevine düzenlenen saldırıyı Milliyet muhabiri Şen’e anlattı.

İzmir’in Menemen ilçesi Asarlık Mahallesi’ndeki Cemevi ateşe verildi. Cemevi’nin bahçesinde toplanan Alevi vatandaşlar, “Tophane’de yaşananların da ardından görülüyor ki birileri bu işi büyütmek, karıştırmak istiyor. Ancak biz bu oyuna gelmeyeceğiz. İbadet yerimiz hiçbir politik görüşün arka bahçesi değil” dedi.

Asarlık Mahallesi’ndeki Alevi Yol Kültür Derneği Cemevi’nde önceki akşam saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Cemevi’nin bahçesinde bulunan masa ve sandalyelerin yandığını gören çevre sakinleri, yangını kendi imkanlarıyla söndürdü.

Daha sonra durumu polise bildirdi. Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemelerde, yangını kimin çıkardığını gören olmadığını, ancak çevreden aldıkları bilgilere göre yangının oyun oynamak için ateş yakan çocuklar tarafından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

Cemevine 6. saldırı

Alevi Yol Kültür Derneği Başkanı Ahmet Öztaş ve Cemevi’nin bahçesinde günboyu bekleşen vatandaşlar olayın çocukların işi olamayacağını söylüyor. Daha önce de 6 kez Cemevi’nin yakılmak istendiğine, tahrip edildiğine dikkat çekiyor. Üstelik 1998’de yapılan Cemevi’nin bir buçuk yıldır bu girişimlere sahne olduğunu vurguluyor. Dernek Başkan Yardımcısı Halil Aksu da bir buçuk yıldır yaşananları şu sözlerle anlatıyor:

Bir buçuk yıldır defalarca benzer olaylar yaşandı. İçeri girildi, camlar kırıldı, halı yakıldı, demir kapı söküldü, aşure malzemeleri talan edildi. Bu 3. yakma olayı. Tek istediğimiz dini inancımıza saygı duyulması.”

Milliyet - Fotoğraflar: Onur Tekin / Haber: BANU ŞEN - İzmir - 29 Eylül 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.