Cemevinin yıkımında karar bugün

Cemevinin yıkımında karar bugün

Cemevinin yıkımında karar bugünCemevinin yıkımına ilişkin taraflar bugün görüşecekÜmraniye Kazım Karabekir Mahallesi’nde...

A+A-

Cemevinin yıkımında karar bugünCemevinin yıkımında karar bugün

Cemevinin yıkımına ilişkin taraflar bugün görüşecek

Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi’nde 29 Mart yerel seçimleri öncesi yapımına başlanan ve seçim sonrasında AKP’li belediyenin kaçak olduğunu iddia ederek yıkım kararı verdiği cemevinin önünde halkın gece gündüz tuttuğu nöbet eylemi sürüyor.

Bu gün saat 13.00 AKP'li Belediye Başkanı ve Kazım Karabekir Cem ve Kültür Derneği Başkanı Düzgün Gökçe belediyenin yıkım kararı aldığı cemevine ilişkin görüşme gerçekleştirecek.

Kazım Karabekir Cem ve Kültür Derneği Yöneticilerinden Kenan Kaya cemevinin yıkımına ilişkin son bilgileri radyomuza değerlendirdi. Kaya, AKP'li Ümraniye Belediyesi'nin aldığı yıkım kararına rağmen halkın ısrarlı nöbet eylemini sürdürdüğünü söyledi. Haftalardır halkın nöbet eylemi ve Alevi dernekleri ile kamuoyu baskısının ardından bugün Belediye yönetiminin kendileriyle görüşeceği bilgisini veren Kaya, bugün yapılacak görüşmede Alevi halkının taleplerine uygun bir kararın çıkmasını beklediğini belirtti:

Kaya, Kazım Karabekir Mahallesi'nde 15 bin Alevinin yaşadığını belirterek, Belediye'nin verdiği bu yanlış karardan vazgeçmesini istedi. Bölgede birçok caminin de bulunduğuna dikkat çeken Kaya, cemevini halkın kendi imkanlarıyla yaptırdığını bu nedenle bugün yapılacak görüşmeden olumlu sonuçlar beklediklerini söyledi. Belediye yetkilileri ve dernek yöneticileri saat 13.00'te Ümraniye Belediyesi'nde görüşme yapacak.

ÖZGÜR RADYO - 12 Nisan 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.