'Cemevleri' gündeme alınmayınca tartışma çıktı

'Cemevleri' gündeme alınmayınca tartışma çıktı

'Cemevleri' gündeme alınmayınca tartışma çıktı CHP'li Milletvekilleri ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in,...

A+A-

'Cemevleri' gündeme alınmayınca tartışma çıktı'Cemevleri' gündeme alınmayınca tartışma çıktı

CHP'li Milletvekilleri ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, Cemevleri'nin ibadethane sayılmasına ilişkin kanun teklifi tartışmaya neden oldu.
    
Teklif dün Genel Kurul'da doğrudan gündeme alınmayınca, milletvekilleri hükümeti "Alevi açılımı göz boyamadan ibaret" sözleri ile eleştirdi.

CHP Milletvekilleri Durdu Özbolat, Şevket Köse, Ahmet Ersin ve Fuat Çay ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Genç basın toplantısı düzenledi; hükümetin, "Alevilerin sorunları yerine, oylarını düşündüğü" ileri sürüldü.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Özbolat, "Alevilerin kafasını karıştırmaya yönelik çalıştaylar açılım değil, saçılıma dönüştü" dedi.

Özbolat, AK Parti'li milletvekillerine, "Aleviler ile oynamayın" diye seslendi.

CHP İzmir Milletvekili Ersin de, "Aleviler kendi inançlarını, kültürlerini özgürce yaşayabilmeleri için ne yapmaları lazım, dağa mı çıkmaları lazım?" diye sordu.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise hükümetin düzenlediği çalıştaylara Alevilerin katılmamasını istedi, "Bunlar göz boyamadır" iddasında bulundu.

CNNTÜRK - 21 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.