Cemevleri için de kanunsa kanun

Cemevleri için de kanunsa kanun

Cemevleri için de ‘kanunsa kanun’ Başbakan Tayyip Erdoğan, eş sunuculuğunu İspanya ve Türkiye’nin birlikte yaptığı Medeniyetler...

A+A-

Cemevleri için de ‘kanunsa kanun’ Cemevleri için de ‘kanunsa kanun’

Başbakan Tayyip Erdoğan, eş sunuculuğunu İspanya ve Türkiye’nin birlikte yaptığı Medeniyetler İttifakı Girişimi 1. Forumu’na katılmak üzere İspanya’ya gitti. Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Alevi taleplerinin kendisine değil bir bakanına iletildiğini, kendisine bir talep gelirse uzak kalmayacağını söyledi.

Başbakan bir gazetecinin “Aleviler’in cemevleri konusunda bazı talepleri var; bu konuda hükümetinizin bir çalışması var mı?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

“Şu anda bu konuyla ilgili Başbakanlığa iletilen net herhangi bir şey olmadı. Daha önce böyle bir şey bazı milletvekili ve bakan arkadaşlarımıza iletilmiş. Kendilerine Meclis’te bir cevap verilmiştir. Bildiğim kadarıyla bu konu İdare Mahkemesi’ne de yansımış. İdare Mahkemesi’nin verdiği bir karar var. Ama şahsıma ulaşmış herhangi bir şey yok. Ulaştığında tabii ki biz bunlara uzak kalmayız. Anayasa ve yasalar içerisinde yapılabilecek bir şey varsa bunlar için de gerekli adımları atarız.”

YARGI İBADETHANE OLMAZ DEMİŞTİ

İki bin Alevi, “Vergilerimiz Diyanet’e gidiyor ama Diyanet cemevlerini ibadethane olarak tanımıyor, Alevi inanç önderlerine kadro ayırmıyor” diyerek dava açmıştı. Ankara 6. İdare Mahkemesi Alevilerin taleplerini, “Savaşa karşı olanlar da inançları çerçevesinde vergilendirme isterse, kamu düzenini sağlamak mümkün olmaz” gerekçesiyle reddetti.

İspanya Kralı Carlos ve Başbakan Zapatero ile görüşecek olan Erdoğan, uzun süre terörle mücadele eden İspanya ile teröre karşı alınabilecek tedbirlerin ve işbirliğine yönelik adımların değerlendirileceğini açıkladı. Erdoğan’ın gezisine eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Madrid’deki foruma Orhan Pamuk, Angelina Jolie gibi isimler de katılıyor.

Bülent ÇAMCI / İSTANBUL
AKŞAM - 14 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.