Cemevlerine Ödenek yok

Cemevlerine Ödenek yok

Maliye 'İnsani Talepler'i Reddetti MALİYE Bakanlığı, 2008 bütçe tasarısı görüşmeleri sırasında, bütçeden...

A+A-

Cemevlerine Ödenek yokMaliye 'İnsani Talepler'i Reddetti
 
MALİYE Bakanlığı, 2008 bütçe tasarısı görüşmeleri sırasında, bütçeden ödenek isteyen bazı kurumların insani ve sosyal nitelikli bütün taleplerini geri çevirdi.

Maliye’nin reddettiği talepler arasında, İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nün, sık sık arızalan cihazların yenilenmesi amacıyla istenen 5.7. milyon YTL dikkat çekti. Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan, "İstanbul Üniversitesi’nin böyle bir talebi varsa bize başvurur, görüşürüz" dedi. Önergede, Onkoloji Enstitüsü’nün Anadolu’nun dört bir yanından gelen kanserli hastaların merkezi konumuna geldiği belirtilerek, buradaki tıbbi cihazların kullanım ömrünü doldurduğu belirtildi. CHP’nin gündeme getirdiği ve AKP’li vekillerin oylarıyla reddedilen diğer sosyal amaçlı talepler şunlar:

Cemevleri için 10 milyon YTL: CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, devletin Aleviler’den vergi aldığını, ancak ibadetlerini yaptıkları cemevleri için devletin hiçbir şey yapmadığını söyleyerek, 10 milyon YTL aktarılmasını istedi.

Bodrum Festivali için 500 bin YTL: Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Uluslararası Bodrum Festivali etkinlikleri için 500 bin YTL talep edildi.

Çocuk Esirgeme Kurumu ile Huzurevleri: Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı huzurevleri ile çocuk yuvalarının bakım ve onarım masrafları için talep edilen 5 milyon YTL de geri çevrildi. Karayolları ve DSİ projeleri için bütçeye 240 milyon YTL aktarıldı. Maliye Müsteşarı Aktan, sosyal nitelikli ödenek taleplerinin geri çevrilme gerekçesini, "Kabul edersek diğerleri tetiklenir" sözleriyle açıkladı.

23.11.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.