Cemevlerini Yoksayan AKP'den Cemevi yapma sözü

Cemevlerini Yoksayan AKP'den Cemevi yapma sözü

Cemevlerini Yoksayan AKP'den Cemevi yapma sözüSEÇİM VAATLERİ HIZ KESMİYOR... Alevilerin ibadethanesi Cemevlerini ibadethane olarak kabul...

A+A-

Cemevlerini Yoksayan AKP'den Cemevi yapma sözüCemevlerini Yoksayan AKP'den Cemevi yapma sözü

SEÇİM VAATLERİ HIZ KESMİYOR...

Alevilerin ibadethanesi Cemevlerini ibadethane olarak kabul etmeyen AKP, seçimler nedeniyle çark etti. AKP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Mersin'in Silifke ilçesinin Say Mahallesi'ndeki AKP seçim bürosunun açılışında halka cemevi inşa etme sözü verdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, partisinin Say Mahallesi seçim bürosunun açılışında cem evi sözü verince mahalle sakinleri Üskül'e davul zurnayla mini konser verdi.

MERSİN - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, partisinin Say Mahallesi seçim bürosunun açılışında cem evi sözü verince mahalle sakinleri Üskül'e davul zurnayla mini konser verdi.

Say Mahallesi girişinde karşılanan Üskül, tek tek vatandaşlarla selamlaşıp, Say Mahallesi sakinlerine iş sözü verdi. Seçim bürosunun açılışında, Alevi kültürünün yaşatıldığı Say Mahallesi'ne bir cem evi açacaklarını belirten Üskül, "Camilerimizde insanlar nasıl ibadet ediyorsa sizler için de ibadet edebileceğiniz bir cem evi yapacağım. Burada sizlerle birlikte modern bir ekip kurarak Silifke türkülerini Türkiye'ye ve dünyaya yeniden duyuracağız" dedi.

Cem evi açılacağı müjdesini alan mahalle sakinleri de davul zurna eşliğinde Silifke türkülerinden oluşan mini bir konser verdi.

Üskül konserden sonra, "Neden Hüsnü Şenlendiriciler bizim Silifkemizden çıkmasın. Sizlerin ne eksiği var. Silifke kültürünü yaşatan, türkülerini dünyaya duyuran zaten sizler değil misiniz. Silifke'yi marka haline getiren Say Mahallesi sakinlerini sonuna kadar destekleyeceğim" diye konuştu.

MURAT ŞENGİ / habervitrini.com - 09 Mart 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.