Cemil İpekçi Alevilik hakkında ne biliyor?

Cemil İpekçi Alevilik hakkında ne biliyor?

Cemil İpekçi Alevilik hakkında ne biliyor? Serdar Şimşek : Cemil İpekçi gündemi kundakladı! Birkaç ay öncesinde “Muhafazakar...

A+A-

Cemil İpekçi Alevilik hakkında ne biliyor?Cemil İpekçi Alevilik hakkında ne biliyor?

Serdar Şimşek : Cemil İpekçi gündemi kundakladı!

Birkaç ay öncesinde “Muhafazakar eşcinselim” diyerek Şimşek’leri üzerine toplayan Cemil İpekçi gündemden düşmüş olacak ki şimdi de çıkmış AKP hakkındaki kapatma davası devam ederken, iktidar partisini savunarak kapatılması ihtimalinde Hindistan’a kaçacağını açıklamış.

Nereden tutayım bilemiyorum ama başlı başına bir tuhaf açıklama. Daha da ağır konuşmak isterim bu konuda, ama dilim varmıyor. İnsanlar kişisel özelliklerini bu tür siyasi ve ekonomik olaylara alet etmemelidir. Geçtiğimiz aylarda çıkıp ben “Muhafazakar eşcinselim” diyerek iktidar partisini açık açık savunmasını bir kenara bırakın eşcinselleri de bana kalırsa bu beyefendi aşırı derecede üzmüştür. Ne yani AKP’ye oy vermeyen eşcinseller başka bir dine mensup insanlar mı?

Hem inancın eşcinseli  olmaz ki? Nasıl eşcinsellik bireysel bir yönelim ise inançta yine aynı şekilde insanların bireysel bir tercihidir. Kalkıp bu şekilde özel hayatlarını ve özelliklerini siyasete alet etmeye ne gerek var?

Bence AKP kesinlikle kötü bir parti değil. 60 yıllık hayatım boyunca Özal"dan sonra gördüğüm en iyi hükümet. Bu partiye hep gerici deniyor. Gericilik ne yaptılar bilmiyorum ama Türkiye"ye hiç ileri bir parti gelme diki.. AKP işçilere ve Alevilere indi. Belediyeleri çok iyi çalışıyor. Bence şu anda Türkiye için daha iyi bir parti yok. Tansu Çiller zamanında 1 gecede kaç iş yeri kapandı.AKP  kapatılırsa şu dönem çok kötü olur. Zaten herkes bu dava yüzünden bütün işleri askıya aldı. Yurt dışıyla bütün iş bağlantılarımız kesilir. Ekonomik açıdan Türkiye"ye çok zarar verir. Benimde artık krizlerle uğraşacak gücüm kalmadı. Bütün işlerim kapatma davası yüzünden iptal oldu. AKP kapatılırsa Bodrum"a yerleşirim. Hindistan"da yaşarım. Doğduğumdan beri olan bu siyasi belirsizlikler yüzünden neler çektik. Bu kaosu gençlerimize yaşatmaya hakkımız yok. Dış güdümlü bir bölünmeyi hak etmiyoruz.” Diyen Cemil İpekçi bu söylemleri ile bence ne vatanı düşünmektedir ne de ülkeyi. Açık konuşmam gerekirse sadece kendi cebini düşünmektedir. Ne demek kardeşim bütün işlerim iptal oldu? Bu kadar düz bir mantık olabilir mi?.

AKP işçilere indi diyen İpekçi hangi işçilerden bahsetmektedir?İktidar şakşakçılığı yapan işçilerden mi? Yoksa 1 mayıs işçi bayramında kafalarına cop yiyen işçilerden mi? Bu kadar taraflıca konuşmayı ben kendisine hiç mi hiç yakıştıramadım.

Yine devamla Cemil bey AKP’nin Alevilere indiğini söylemiş. Gel de şimdi çıldırma. Aleviler hakkında konuşma hakkını sana kim veriyor? AKP bir iftar haricinde Alevilere ne gibi bir hizmet vermiştir. Cem evleri ibadethane değildir Müslümanların bir tek mabedi vardır Camilerdir diyen bir zihniyeti sen nasıl kalkmış Alevilere indiler diye destekleyebilirsin. Alevilik hakkında ne biliyorsun? Ya da Alevilerin sorunları hakkında ne gibi bir bilgin varda  çıkmış öyle gündem değiştirecek açıklamalarda bulunuyorsun? Meclisin ortasında senin o desteklemiş olduğun partinin milletvekili Alevilere ateist benzetmesi yaptı. Haince ve de alçakça alevi toplumuna aşırı dinci kesimden saldırıların devam ettiği günümüzde Alevilerin sorunları bitti demek yada ortada bir sorun yok demek alevi toplumuna açık açık hakaretten başka bir şey değildir. Bu tür ince konularda hiçbir kimsenin konuşmaya ve bilip bilmeden yorum yapmaya hakkı yoktur.

Cemil İpekçinin kültürünü ve modasını seven takdir eden birisi olarak şunu belirtmekte yarar görmekteyim. Sayın İpekçi her ne olursa olsun kişisel çıkarlarınız için asla kimseye şirin gözükmek için bu tür söylemlere girmeyiniz. Size faydasından çok zararı olur. Tamam birkaç işiniz iptal olmuş olabilir ama bunun sorumlusu kapatma davası filan değildir. Bizzat savunmuş olduğunuz iktidar partisinin ta kendisidir. Çıkın esnafın  haline bir bakın kim iş yapabiliyor,insanlarda alım gücü kalmamış ekonomi düzgün dolar düştü diye pembe tablolar çizenler gerçeği artık ne yazık ki yansıtmamaktadır. İnsanlarımız bu gün gülmeye hasret kalmıştır. İşleri iyi gitmeyen bir tek siz değil toplumun her kesimidir. Özelleştirme adı altında satılan milli kurum ve kuruluşlardan da bahsetseniz çok mutlu olurduk ama ne gezer? Siz sadece bana kalırsa kendinizi düşünerek iktidar partisini de o şekilde savunma yolunu tercih etmişsiniz.

Türban yasağı kalkana kadar defile yapmayacağım demiştiniz şimdi de AKP kapatılırsa Hindistan’a gideceğim diyorsunuz ne diyelim gitmeyin gitmeyin diye önünüzde ağlayacak değiliz. Vatandaşına ananı da al git diyen bir zihniyetin yaptığı gibi ben size bu sözü söylemek istemiyorum. Ben bu yaşıma rağmen kimseye saygısızlık yapmak istemiyorum ne diyelim güle güle demekten başka diyecek söz bulamıyorum…

Reklamın iyisi kötüsü olmaz derlerdi de inanmazdım. Bu konuşmalarınız sayesinde helal olsun bir kez daha bana reklamın önemini hatırlattınız çok çok teşekkür ederim Hindistan’a bu arada selamlar…

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy5904 = 'serdarsimsek' + '@';

addy5904 = addy5904 + 'diplomathaber' + '.' + 'com';

var addy_text5904 = 'serdarsimsek' + '@' + 'diplomathaber' + '.' + 'com';

( '' );

5904 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


Serdar Şimşek / Diplomat Haber - 25 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.