Cenaze Tartışması Büyüyor

Cenaze Tartışması Büyüyor

Cenaze Tartışması BüyüyorHatay'ın Hassa İlçesinde 31 Mart 2011 tarihinde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada...

A+A-

Cenaze Tartışması BüyüyorCenaze Tartışması Büyüyor

Hatay'ın Hassa İlçesinde 31 Mart 2011 tarihinde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada yaşamını yitiren 7 PKK'li den birisi olan Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi nüfusuna kayıtlı Önder Konca'nın cenazesinin Elbistan Cemevine kabul edilmediği yönündeki iddialar üzerine Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi ve Vakfın Elbistan Şubesi ayrı ayrı açıklama yaptı. Açıklamaları olduğu gibi aktarıyoruz:

"Son günlerde çeşitli internet sitelerinde ve basında sözü edilen Vakfımıza bağlı Ebistan Cemevi'ne getirilen cenazenin alınmadığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Daha öncede canlarımızın cenazeleri Elbistan Cemevi'ne getirilip bütün cenaze hizmetleri eksiksiz olarak yapılmıştır.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki Cemevlerimizde olduğu gibi Elbistan Cemevimiz'de de dili, dini, mezhebi, ırkı, cinsiyeti ve siyasi düşüncesi ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız sunulan hizmetlerden ayrım yapılmaksızın faydalanabilmektedirler. Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin öğretilerinden aldığımız ''72 millete bir nazardan bakma'' anlayışı ile her türlü sosyal kültürel ve inançsal faaliyetlerimiz bütün Türkiye Halklarının katılımı ile kardeşlik sofrası çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Sözü geçen olay tamamen çarpıtılarak Vakfımız ve bağlı olan Elbistan şubemiz yıpratılmaya çalışılmaktadır. Bilinmelidir ki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı her türlü ayrımcılığa karşı mücadelesini dün olduğu gibi bu günde sürdürecektir.

Kamuoyu ile paylaşır saygılarımızı sunarız.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adına
Genel Sekreter
Sadık ÖZSOY”

YAPILAN ÇİRKİN KARALAMAYI KABULLENMİYORUZ

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şube Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu’nun Açıklaması:

İnsanların yardımları ile yapılan cem evini, hiçbir zaman ayrımcılık yapılmadan, Din, dil, ırk, mezhep (Kürt, Türk, Alevi, Hıristiyan, Çerkez, Arap ) gözetmeksizin her konuda kapımızın 24 saat açık olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Bize yapılan cenaze kınamasını asla ve asla kabullenmiyoruz, biz kimsenin cenazelerini ayrımcılık gözetmeden, her türlü cenazelere saygı gösterdiğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Bizler bu hizmetleri verdiğimiz sürece bilinmesini isterim ki, cenazelerimize ve ibadetlerimize duyduğumuz saygı ve sevgi önde gelmektedir.

31 Mart ve 7 Nisan tarihleri arasında ki zamanda, cem evimize ve de bana ulaşımda yetersiz kalınmışsa, bu bizim hatamız değildir. Lakin bu bir yapmamak düşüncesi de değildir. Sadece cenaze sahipleri tarafından iletişimde eksilik olmuştur.

7 Nisan Perşembe günü saat 17.00 de, Sevdilli Köyünden Rıza ERDOĞAN cem evimizi arayarak bekçi İbrahim ile görüşmesinde, başkanın olmadığını söyleyerek, başkanın cep telefonunu vermiştir, ancak saat 17.10 da isminin Şeyho Demir olduğunu söyleyen kişinin benimle görüşmesinde, cenazeyi cem evine getireceğini ve benim de “Buyurun getirin” cenazenin her türlü hizmetinin yapılacağını, telefon görüşmemle bu şâhısa aynen yukarıdaki ifadeyi söyledim. İsteyen kişi Şeyho Demir’i arayarak bu işin doğruluğunu öğrenebilirler.

Olayın akışını bilinmeden, araştırılmadan, cem evimizi ve şahsım kendimi, suçlamaları, sivil toplum ve siyasi partilerinin yetkili kişilerin, böyle propaganda ve çamur atarak, insanların kişilik kazanmak amacıyla yapılan böyle çirkin saldırıyı, cem evimizi, bu tür olaylarda alet edilmesini asla kabul edemem ve de edemeyiz. Bilir bilinmez sitelere ve gazetelerde yorumlar yapmakla, kendilerini haklı gösterdiklerini zannederek ne kadar utanç verici, toplumumuzu incitecek durumlar yarattıklarının farkında değillerdir. Önceden de olan bu türlü cenazelerde her türlü imkânlarımızı ve hizmetlerimizi esirgemeden gösterdik.

Belirttiğim gibi cenazelerimiz, hizmetlerimizin en kutsalıdır, hiçbir cenazemizi siyasi propaganda olarak kullanılmasını, görmek istemeyiz.

Avrupalı can, siyasi parti yöneticileri ve tüm canlar;

Yorum yapacağınız metin hakkında önce bilgi sahip olmanız gerekir, duyduklarınıza değil, gördüklerinize inanmalısınız, vakfımız ve ben bu tür karalama olaylarını asla kabullenemeyiz. Yaptığımız hizmetler ve gerçekler ortadadır.

İnsanlıktan uzak, doğruları görmekten kör, başkalarına çamur atmakta usta kişilere sesleniyorum. Biz burada, hem ölüye, hem diriye, hizmet veriyoruz.

Verdiğimiz hizmetlerden dolayı, halkın takdirini kazanmış bir vakıfız.

Sizin yerinizde bıraktığınız, yaşlı annelerinize, babalarınıza hizmet veriyoruz, siz bunun böyle olmadığını iyi biliyorsunuz, bunu böyle yorumlayanlara tekrar sesleniyorum.

Eğer insan iseniz, başkalarına çamur atacağınıza, bir ibadet yerini ve onun yöneticisi hakkında doğruları ve yanlışları öğrenirsiniz, kanaat ettikten sonra yorumlarınızı yaparsınız. Ama siz doğruları öğrenmek istemiyorsunuz, sırf internet sitelerinde isminizi ve kendinizi ön planda göstermek amacı için duyduklarınızla yetiniyorsunuz.

Dağarcığı boş olan sadece çamur atmada ustadır.

Değerli dostlar, her düşüncenin, her siyasetin, her ideolojinin, bir ahlâkı vardır. Eğer bu ahlâk sahibi değilseniz, sizlerin düşüncesi de boş demektir. Siyaset ilkeli yapılmıyorsa o, siyaset değildir. Sadece boş kuru laftan ibarettir.

Siz ilkeli ideoloji peşinde iseniz, beni ararsınız olay hakkında bilgi edinirsiniz, sonrada düşüncelerinizi anlatırsınız.

Siz burada sadece bana değil, bir Elbistan toplumuna ve aynı zamanda tüm cem evlerine hakaret etmektesiniz, cem evlerinin (Aleviliğin) insanlığın var oluşundan beri olduğunu biliyorsunuz. Toplumun takdir ettiği bir vakfı karalamak, kendi kültürüne düşman, ancak kör cahillerin işidir. Ben onarlın zavallı olduğuna üzülüyorum çünkü olayları görmekle değil, duymakla yorumluyorlar.

Tarihte kendi kültürüne, kendi örf adetlerine düşman, hiç bir millet yoktur.

Bizi topa tutan, olayları anlamadan, yorumlar yapan, can dostlarıma SEYİT NESİMİ’den  bir alıntı ile veda edeceğim,

SEYİT NESİMİ diyor ki; “Kandırdığın insanları, bu yalandan kurtaramazsan, zaman gelecek sende kurtulamayacaksın.”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi
Başkan Ali Rıza Cimikoğlu”

Alevi Haber – 16 Nisan 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.