Cenazelerin hangi gün gönderileceği belli değil

Cenazelerin hangi gün gönderileceği belli değil

Cenazelerin hangi gün gönderileceği belli değilYangında ölenlerin cenazelerinin ne zaman Gaziantep'e gönderileceği ise tam olarak bilinmiyor....

A+A-

Cenazelerin hangi gün gönderileceği belli değilCenazelerin hangi gün gönderileceği belli değil

Yangında ölenlerin cenazelerinin ne zaman Gaziantep'e gönderileceği ise tam olarak bilinmiyor. Görüştüğümüz aile yakınları, adli tıptaki incelemenin devam ettiğini, halen dört kişi üzerinde inceleme başlatıldığı ifade edilerek, cenazelerin Türkiye'ye gönderilme işleminin hafta sonuna kadar sürebileceğini ifade ettiler.

Cenazenin cem evinden mi yoksa camiden mi kaldırılacağı da konuşulan başka bir konu. Alevi dernekleri, Alevi olan Kaplan Ailesi'nin cenaze törenin Alevi inancına göre kaldırılmasını isterken, devlet yetkilileri ve cami çevreleri ise buna karşı çıkıyor.

Ludwigshafen başta olmak üzere, çevre kentlerden çok sayıda insan Danzing Meydanı'na gelerek, Kaplan Ailesi'nin acısını paylaşıyor. Çok sayıdaki Alman da açıyı paylaşmak üzere evinin önüne gelenler arasında bulunuyor.

DİDF Genel Başkanı Hüseyin Avgan, AABF Genel Başkanı Turgut Öker ve Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen de Ludwigshafen'e gelerek aileye başsağlığı diledi.

(Ludwigshafen / EVRENSEL) - Yücel ÖZDEMİR - 7 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.