Çengelli Dağındaki Kırk Göze'ye saldırıya dur diyelim...

Çengelli Dağındaki Kırk Göze'ye saldırıya dur diyelim...

Çengelli Dağındaki Kırk Göze'ye saldırıya dur diyelim...Dostlar, Canlar,   Edindiğim bir habere göre Koçgiri'nin...

A+A-

Çengelli Dağındaki Kırk Göze'ye saldırıya dur diyelim...Çengelli Dağındaki Kırk Göze'ye saldırıya dur diyelim...

Dostlar, Canlar, 
 
Edindiğim bir habere göre Koçgiri'nin kutsal mekanlarından biri olan Çiyay Çengeli'nin ( Çengeli Dağı )nın tepesinde bulunan ve Çıl Çavi ( Kırk Göz ) adı verilen ibadet ve ziyaret yerinde bir Alman firmasına "mermer" çıkarma izni verilmiştir. Aynı habere göre İmranlı tarafından köylülerin mermer işletmesi için firmaya yol yapma hakkı vermediğini; buna karşın Divriği tarafından Çengeli Dağındaki Çılçavi mevkiinde mermer çıkarmak için yol açıldığını öğrendik.
 
Anadolu coğrafyasının her bir karışını, yani Dersim coğrafyasını barajlarla yoketmeye çalışanlar, Kaz Dağlarını siyanürlü altın arama firmalarına peşkeş çekenler, Düzgin Baba'ya toprak doldurtanlar, şimdi de Çelçavi'yi oyduruyorlar.

Ülkede eğitim kurumlarında AİHM ve Danıştay kararlarına rağmen zorunlu din dersleri uygulamalarını sürdüren, Alevi köylerine zorla cami yaptıran, okullarda fiziki baskı dahil Alevi çocuklarına fütürsuzca saldırılara göz yuman, hatta teşvik eden, kutsal ibadet ve ziyaretlerimize saldıran, ibadet yerlerimizi olan cemevlerimize, dolayısıyla inancımıza, kültürümüze hakaret eden bir hükümet iktidar erkini elinde bulundurmaktadır. Gerici, şeriatçı, demokrasi ve farklı tüm kimliklere düşman AKP iktidarı saldırılarını hergün de artarak sürdürmektedir.
 
Cemevlerinin ibadet yerleri olduğunu kabul etmeyen bu düşüncenin sahipleri saygısızca Alevilerin Serçeşmesine gitmekte, Alevi örgüt ve yöneticilerini Hacı Bektaş Veli dergahında konuşturmamakta, satın aldıkları bir kaç ihanetçi ile asimilasyonu orada devam ettirmektedirler.
 
Anadolu coğrafyasındaki tüm kutsal yerlere saldıran bu anlayışa dur demek, asimilasyon politikalarını boşa çıkarmak ve binlerce yıldır yaşayan inancımızı, kültürümüzü, tarihimizi asimile ettirmeden geleceğimize, yani çocuklarımıza taşımak için duyarlı her bireyin dayanışmasına ve mücadelesine gereksinim vardır.
 
Çengeli Dağındaki Kırk Göze'ye yapılmak istenen saldırılar konusunda daha fazla bilgi sahibi olanların, kamuoyunu saldırılara karşı duyarlı kılmak, ibadet ve ziyaret yerlerimize yönelik sistemli bir şekilde sürdürülen saldırıları ve asimilasyonu püskürtmek açısından bilgilerini paylaşmaları son derece önemlidir. 
 
Erdal YILDIRIM
PSAKD Eski Kültür-Sanat Sekreteri

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy6149 = 'erdal.yildirim58' + '@';

addy6149 = addy6149 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text6149 = 'erdal.yildirim58' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

6149 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


Alevihaber.com - 7 Eylül 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.