Çerkezköy'deki provokasyona Alevilerden tepki

Çerkezköy'deki provokasyona Alevilerden tepki

Çerkezköy'deki provokasyona Alevilerden tepkiTekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yerel bir gazetede yayınlanan...

A+A-

Çerkezköy'deki provokasyona Alevilerden tepki
Çerkezköy'deki provokasyona Alevilerden tepki

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yerel bir gazetede yayınlanan "Elektrik direklerinde din dersi düşmanlığı!" başlıklı haberle Alevilerin hedef gösterilmesi üzerine harekete geçen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi ve Alevi dernekleri düzenledikleri basın açıklaması ile gazeteyi kınadılar.

Çerkezköy Haber isimli gazetede yayınlanan haberde şu ifadeler yer alıyordu: 
 
"Elektrik direklerinde din dersi düşmanlığı!"

Okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin kaldırılması için kampanya başlatan Pir Sultan Abdal Derneği'nin Çerkezköy'deki elektrik direklerine 'Zorunlu Din Dersleri kaldırılsın' ifadelerini içeren afişler asması vatandaşların sabır sınırlarını zorluyor.

NEDİR BU DİN DERSİ DÜŞMANLIĞINIZ?

Afişlerde 'Din Kültü ve Ahlak Bilgisi' için, "Bu zulüm 30 yıldır sürüyor" ifadelerine yer verilmesini eleştiren vatandaşlar "Bu derslerde çocuklarımıza temel dini vecibeler ve genel ahlak kuralları hakkında bilgi veriliyor. Nedir bu din dersi düşmanlığınız?" şeklinde tepki gösterdiler. TREDAŞ'tan direkleri bu afişlerden bir an önce temizlemesini isteyen vatandaşlar, provakasyon kokan bu tür eylemlere izin verilmemesi gerektiğini ifade ettiler."

TARAFSIZ HABER YAPMAYAN GAZETEYİ KINIYORUZ!

Gazetede yayınlanan haber üzerine harekete geçen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi 7 Kasım Pazar günü bir basın açıklaması yaparak, Çerkezköy Haber Gazetesi’ne cevap verdi. Açıklamayı yapan Şube Başkanı Mehmet Ali Bingöl Tekin şunları söyledi;

"12 Eylül askeri darbesinin Türkiye ye miras bıraktığı gerici faşist ve demokratik olmayan anlayışın gayri meşru ürünü olan siyasi politikalar sayesinde Ekim 1981'de zorunlu din dersleri uygulamasına geçilmiş ve 1982 anayasanın 24. maddesi ile de anayasal güvenceye kavuşturulmuştur. 1982 Anayasanın hangi koşullarda hazırlandığı ve yine hangi koşullarda hayata geçirildiği bilinmektedir. Tüm anti demokratik uygulamaların beşiği olarak uygulamaya konulan zorunlu din dersi yıllardır egemenlerin ulaşmaya çalıştıkları tek tip insan yaratma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen en belirgin insanlık suçudur.
 
İnsan hakları bildirgesine imza koyan Türkiye nin 18. maddenin gerekliliğini yerine getirmemesinden dolayı, genel merkezce düzenlenen oturma eylemi için yerelde yaptığımız hazırlık ve çalışmayı din tüccarlığı yaparak Aleviliği din düşmanıymış gibi gösterme çabasında olan gazeteyi şiddetle kınıyoruz. ve ilkeli, objektif yayın ahlakına uygun bir çalışmaya davet ediyoruz. 72 millete bir nazardan bakan bir inancın bireyleri olarak bu ülkede yaşayan tüm farklı etnik kökenleri zenginliğimiz sayarak her kesimin kültürlerini ve inançlarını özgür, eşit ve kardeşçe baskı ve şiddete maruz kalmadan yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Farklı yaşam felsefesine sahip olanları ötekileştirip benliğini, değerlerini ve ilkelerini değiştirmek için başka anlayışları dayatmak, asimilasyona tabi tutmak gerici bir tutumdur. İnsanların dini ve milli duygularını kullanarak kargaşa ortamı yaratıp toplumsal ayrışmalara neden olan ve bundan nemalanmak isteyen hınzır paşalar ortaya çıkmıştır. İlkeli, tarafsız yayın yapmayan Çerkezköy Haber Gazetesini tekrar şiddetle kınıyoruz
.’ diye konuştu.

Basın açıklamasına Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel Eğitim Derneği Başkanı Dr. İsmail Doğaroğlu ve yönetim kuruluda destek verdi. DOĞAROĞLU "Provakosyon amaçlı bu haberi kınadıklarını" söyledi. Basın açıklamasına TKP, CHP, DSİP ‘de katılarak destek verdi.

KAYNAK : Çerkezköy TGAZETESİ / CANER HAN – 8 Kasım 2010

İLGİLİ HABERLER :

Sivas'ta ki kafa şimdi de Çerkezköy'de işbaşında!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.