Çevre Bakanı: Susuzlukta işimiz Allaha kaldı

Çevre Bakanı: Susuzlukta işimiz Allaha kaldı

Çevre Bakanı: Susuzlukta işimiz Allah’a kaldıBoğaz geçiş projesi tamamlanan Melen suyu, Avrupa yakasına da taşındı. Hattın açılış...

A+A-

Çevre Bakanı: Susuzlukta işimiz Allah’a kaldıÇevre Bakanı: Susuzlukta işimiz Allah’a kaldı

Boğaz geçiş projesi tamamlanan Melen suyu, Avrupa yakasına da taşındı. Hattın açılış töreninde konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Susuzluk konusunda işimiz tabii ki Allah’a kaldı, çünkü biz onun yolunda devam ediyoruz” dedi.

İSTANBUL - Melen Çayı’ndan Ömerli Barajı’na getirilen suyu Avrupa Yakası’na taşımak için İstanbul Boğazı’na döşenen boru hattı, törenle açıldı. Sarayburnu’nda düzenlenen törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Törende konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbullar’ın geçmişte susuzluk yüzünden gazozla tıraş olduğunu, bidonla evlerine su taşıdıklarını, küvete su doldurarak bunu 1 hafta idareli kullanmaya çalıştıklarını, suyun 15 günde bir verildiğini, susuzluk yüzünden okullarda bit salgınları yaşandığını, Haliç’in kokusu yüzünden insanların burunlarını tıkayarak geçtiklerini hatırlattı.

İŞİMİZ TABİİ Kİ ALLAH’A KALDI

Veysel Eroğlu, Melen Projesi’nin 2010 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini, ancak yaşanan kuraklık nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatıyla çalışmaları hızlandırdıklarını ifade ederek, Melen Çayı’nın suyunu Ömerli’ye 20 Ekim 2007’de akıtmayı başardıklarını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

“Bolu’dan Düzce dağlarından gelen suyu, denize doğru büyük bir hızla akarken önünü kesiyoruz. Enerjisi tükendiği için yükseltiyoruz. Ömerli’de arıtma tesislerinde temizliyoruz. Ömerli’den de Eyüp ve Bahçelievler deposuna iletiyoruz. Su, 189 kilometre yoldan geliyor. Bu boru hattı aracılığıyla günde 500 bin metreküp su, Asya’dan Avrupa’ya geçecek ve günde 3.3 milyon insanın su ihtiyacını karşılayacak. Haliç geçişi de yakında yapılacaktır. Birinci hat için 990 milyon YTL harcanmıştır. 190 milyon YTL’si İSKİ tarafından karşılanmıştır.”

Bakan Eroğlu, yaşanan su sıkıntısına yönelik medyada çıkan eleştirileri ise şöyle yorumladı: “Biz Cenab-ı Allah’a güveniyoruz. İşimiz tabii ki Allah’a kaldı, Rabbimizin yardımını her zaman hissettik, çünkü biz onun yolunda devam ediyoruz.

Konuşmaların ardından Melen Çayı’ndan Ömerli Barajı’na getirilen suyu Avrupa yakasına taşımak için İstanbul Boğazı’na döşenen 1830 metre uzunluğundaki boru hattının açılışı, Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural tarafından butona basılarak gerçekleştirildi.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
01 Şubat 2008 Cuma

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.