Cezaevleri doldu taştı

Cezaevleri doldu taştı

Cezaevleri doldu taştı Büyük kentlerdeki cezaevlerinde doluluk alarmı... 575 kapasiteli Bursa Cezaevi'nde bin 209 tutuklu ve hükümlü...

A+A-

Cezaevleri doldu taştıCezaevleri doldu taştı

Büyük kentlerdeki cezaevlerinde doluluk alarmı... 575 kapasiteli Bursa Cezaevi'nde bin 209 tutuklu ve hükümlü kalıyor. Bin 200 kapasiteli İstanbul Bayrampaşa Cezaevi'nde ise, 4 bin 400 tutuklu bulunuyor. Bayrampaşa ile Buca Cezaevi'nde, kalabalık nedeniyle üçlü katlı ranza uygulamasına geçildi. CHP İzmir Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ahmet Ersin bu tablonun, önümüzdeki günlerde isyana dönüşebileceği sinyali verdiğini söyledi. Ersin, "Merdiven altları bile dolu. Böyle bir manzarada ne sağlıklı yemek yenir ne de rehabilitasyon olur" yorumunu yaptı.

ANKA'nın haberine göre, 458 ceza ve infaz kurumunun toplam mahkûm kapasitesi 78 bin 318. Ancak, 2007 aralık verilerine göre cezaevlerinde toplam 90 bin hükümlü ve tutuklu var. İstanbul'da bulunan H tipi cezaevinde de kapasite 700 olmasına rağmen bin 600 mahkûm kalıyor.

Hülya KARABAĞLI/ANKARA
SABAH  - 31 Ocak 2008

Cezaevlerinde üç katlı ranza dönemi

Cezaevleri, kapasitelerinin üzerinde mahkum barındırmaya başlayınca ranzalar üç kata çıkartıldı.

Cezaevleri, kapasitelerinin üzerinde mahkum barındırmaya başlayınca ranzalar üç kata çıkartıldı. Bazı cezaevlerinde aynı yatakta iki mahkum yatmak zorunda kalırken, bazılarında yer yatakları serildiği için koğuşlarda adım atılacak yer kalmadığı öğrenildi. Mahkumların, yatak kapmak için sır sık tartıştığı ve koğuşlarda yaşanan doluluk nedeniyle kavgaların başladığı belirtildi.

Cezaevlerinde kalanların sayısı her geçen gün hızla artıyor. Kırmızı alarm veren cezaevlerinin başında Bayrampaşa Cezaevi geliyor. Kapasitesinin 4 katı mahkum barındıran Bayrampaşa Cezaevi’nde koğuşlar mahkumdan geçilmiyor.

Bayrampaşa Cezaevi’nin mahkum kapasitesi 1200. Yetkililer, şu anda cezaevinde yaklaşık 4 bin 400 tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu dile getirdiler.

(İstanbul/ANKA) - EVRENSEL - 31 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.