ÇGD Başkanı: Başbakan'ın kampanya çağrısını çağdışı buluyorum

ÇGD Başkanı: Başbakan'ın kampanya çağrısını çağdışı buluyorum

ÇGD Başkanı: Başbakan'ın kampanya çağrısını çağdışı buluyorum Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “yalan yanlış...

A+A-

ÇGD Başkanı: Başbakan'ın kampanya çağrısını çağdışı buluyorum
ÇGD Başkanı: Başbakan'ın kampanya çağrısını çağdışı buluyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “yalan yanlış haberler” yazdığını iddia ettiği gazeteleri almayın çağrısına Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay sert tepki gösterdi.Abakay, Başbakanın çağrısını çağdışı bulduğunu belirtti ve “Böyle bir Başbakana sahip olduğumuz için utanıyorum” dedi.

ÇGD Genel Başkanı Abakay, yaptığı açıklama ile Başbakan Erdoğan’ın dün bazı gazetelerin alınmamasına yönelik boykot çağrısını değerlendirdi. Abakay, açıklamasında şöyle dedi:

“Başbakanın kendisini eleştiren medyayı düşman ilan edip kampanya açmasını çağ dışı buluyorum. Ve böyle bir başbakana sahip olduğumuz için utanıyorum. Başka ülkelerde dünyada böylesine çağdışı ilkel bir anlayışı yürüten yöneticiler var mı bilmiyorum. Nijerya da Uganda’da böyle ilkel yöneticiler umarım ki vardır ve böylece biz de yalnız olmadığımızı ve bu ilkelliği paylaşan başka ülkeler de olduğunu düşünerek rahatlayabiliriz. Bir Başbakan’ın kendisini eleştiren ve daha da somutu Deniz Feneri’nde olduğu gibi mahkeme kararlarını yayınlayan gazeteleri, yayın organlarını düşman ilan etmesi sanırım uluslararası camiada şaşkınlık yaratacaktır. Demek ki demokrasiyi ifade özgürlüğünü önce ülke yöneticilerinin içselleştirmesi, inanması gerekiyormuş. Başbakan’ın bu kampanyasına karşı ben de ÇGD başkanı olarak, halkımızın Başbakan’ın konuştuğu kanalları, demeç verdiği gazeteleri temkinli izlesinler. Başbakan’ın söylediklerinin taraflı olduğunu ve Başbakan’ın herkesin Başbakan’ı değil sadece AKP çevresinin Başbakan’ı olduğunu bilerek söylediklerini temkinli karşılasınlar.”

Basın meslek örgütleri olağanüstü toplanıyor

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC), son günlerde yaşanan tartışmalar üzerine basın meslek örgütlerine bir çağrı yaparak olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantıda, ağırlıklı olarak Başbakan Erdoğan’ın medyaya yönelik tutumu ele alınacak. Toplantıda ayrıca, sektördeki yaşanan diğer gelişmeler ve sorunlar da görüşülecek. Toplantı 30 Eylül Salı günü TGC’de gerçekleştirilecek.

(Ankara/ANKA) - EVRENSEL - 20.09.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.