CHP 17 Milletvekiliyle Sivas'ta

CHP 17 Milletvekiliyle Sivas'ta

CHP 17 Milletvekiliyle Sivas'taCHP anmaya 17 vekille katılacak. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2 Temmuz 1993 yılında yaşanan Sivas olaylarının 17. yılında...

A+A-

CHP 17 Milletvekiliyle Sivas'taCHP 17 Milletvekiliyle Sivas'ta

CHP anmaya 17 vekille katılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2 Temmuz 1993 yılında yaşanan Sivas olaylarının 17. yılında kentte düzenlenecek olan anma törenlerine 17 vekille katılacak.

CHP Sivas İl Teşkilatı Sekreteri Cahit Korkut, parti binasında yaptığı açıklamada, CHP olarak yaşanan acı ve utanç verici olayın bir daha yaşanmaması ve ibret alınması gerekçesiyle bir anma programı hazırladıklarını söyledi.

Bugün saat 11.00’de parti binası önünden hareket ederek Atatürk Anıtı’na geçerek çelenk sunup, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir’in açıklama yapacağını belirten Korkut, açıklamanın ardından yürüyüş korteji ile birlikte Madımak Oteli’nin önüne geçeceklerini söyledi.

Madımak Oteli önünde hayatını kaybedenlerin anısına otel önüne karanfil konacağını ifade eden Korkut, TBMM CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin de burada bir konuşma yapacağını söyledi.

CHP olarak tüm toplumun barış ve huzur içinde, kardeşlik duyguları ile bir arada yaşamasından yana olduklarını dile getiren Korkut, şunları kaydetti: “Hiçbir dış etken, hiçbir provakatif hareket bu birlikteliğimizi ve huzurumuzu bozmamalı, bozamamalı. CHP olarak bizler ulusal sınırlarımız içerisinde hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi dinden ve hangi mezhepten olursa olsun tüm halkımızı Türkiye Cumhuriyetinin birinci sınıf yurttaşları olarak görüyoruz. Halkımızın mutluluğu ve refahı için din ve mezhep kavgalarına ve ayrışmasına etnik köken kavgalarına asla izin vermeyeceğiz. CHP iktidarında ülkemizde barış ve huzurun sağlanması için gereken her adımlar atılacaktır. İktidarımızda insan merkezli sosyal ve ekonomik programlar hayata geçirilecektir.

2 Temmuz 1993 yılında yapılan bu Cumhuriyete ve değerlerine karşı yapılan eylem sonucunda 37 canımızı yitirdik. Geçmişte Maraş’ta, Çorum’da ve başka yerlerde yaşanan bu tür olayların unutulmaması ve unutturulmaması gerekmektedir. Bu amaçla milletvekillerimiz aracılığıyla da TBMM’de Madımak Oteli’nin müze olması talebi sunulmuştur. Bu acıların bir daha yaşanmaması için, Cumhuriyet’e sahip çıkmak için Madımak Oteli’nin müze olmasını istiyoruz.”

DSP VEKİLLERLE KATILACAK

Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Ümit Çubuklu yaptığı yazılı açıklamada anma törenlerine milletvekilleriyle birlikte katılacaklarını bildirdi.

Çubuklu, DSP İl Başkanlığı olarak parti genel sekreteri ve milletvekili Hasan Erçelebi başkanlığında bazı milletvekilleri ve partinin üst düzey yöneticilerinin de anma etkinliklerine katılacağını söyledi.

EDP ANMAYA KATILACAK

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis anma etkinliklerine parti yöneticileriyle birlikte katılacak. Halis, anma törenlerine katıldıktan sonra EDP Sivas İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirecek. 
 
Sivas Yeni Ülke - 02.07.2010

2 Temmuz'a Doğru

Yarın düzenlenecek olan 2 Temmuz Madımak Olayları Anma Günü etkinlikleri nedeniyle Sivas'ta güvenlik önlemleri alınırken, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Zeki Haral ve CHP İl Sekreteri Cahit Korkut konuyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Sekreteri Cahit Korkut, yaptığı açıklamada 2 Temmuz'u unutturmamak ve gelecek kuşaklara hatırlatmak için yarınki anma etkinliklerine katılacaklarını belirterek, "1993 yılının 2 Temmuz'unda Sivas'ımızda yaşanan olayın 17'inci yılı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu acı ve utanç verici olayın bir daha yaşanmaması ve gelecek kuşaklara da anlatılması için bir anma programı düzenlenecektir. Hiçbir provokatif hareket bu birlikteliğimizi bozmamalı, bozamamalı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler ulusal sınırlarımız içerisinde hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi dinden, mezhepten olursa olsun tüm halkımızı Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf yurttaşları olarak görüyoruz. Halkımızın mutluluğu ve huzuru için din ve mezhep kavgalarına, ayrışmasına, etnik köken tartışmalarına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Korkut, Madımak Oteli'nin Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkabilmek için müze olmasını istediklerini ifade ederek, "2 Temmuz 1993 yılında Cumhuriyet'e ve değerlerine karşı yapılan eylemde 37 canımızı yitirdik. Geçmişte Maraş'ta, Çorum'da ve başka yerlerde yaşanan bu tür olayların unutulmaması ve unutturulmaması gerekmektedir. Bu amaçla milletvekillerimiz aracılığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Madımak Oteli'nin müze olması talep edilmiştir. Bu olayların bir daha yaşanmaması ve Cumhuriyet'e sahip çıkmak için Madımak Oteli'nin müze olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Anma etkinlikleri ile ilgili açıklama yapan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Zeki Haral ise herkesin sorumlu davranmasını ve tahriklere gelinmemesini istediklerini belirterek, "Yine bir 2 Temmuz yaklaştı. Yarın 2 Temmuz'un 17. yıl dönümü. 17 yıldır Sivas ve Sivaslılar her 2 Temmuz'un sıkıntısıyla bu günlere geldi. Yarın bir 2 Temmuz'u daha yaşayacağız. Ben Sivaslıların öncelikle aklıselim davranmasını istiyorum. Mutlaka buraya gelenler içerisinde provokatörler ve tahrik etmek isteyenler olacaktır. Bunlara kimsenin kapılmamasını, tahriklere gelmemesini, herkesin sorumlu davranmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

"17 YILDIR YÜZÜMÜZE ÇALINMAK İSTENEN BU LEKE SİVAS'IN VE SİVASLININ DEĞİLDİR"

Haral, 17 yıl önceki olayın faillerinin Sivas ve Sivaslıların olmadığını, gerçek faillerinin bulunması gerektiğini söyleyerek, "17 yıldır yüzümüze çalınmak istenen bu leke, Sivas'ın ve Sivaslının değildir. Bu provokasyonun gerçek failleri mutlaka bulunmalıdır. Sivas olaylarının arkasında kimin olduğu, hangi güçlerin olduğu aydınlatılmadıkça bu yük sırtımızdan kalkmayacaktır. Bizler eskiden olduğu gibi bugün de burada bir ve beraber bir kardeşlik hukuku içerisinde yaşıyoruz. Bizim bir arada, kardeşçe yaşama kültürümüze kimse zarar veremez, veremeyecektir. Ama her 2 Temmuz öncesi ve sonrası Sivas ve Sivaslıya mal edilmeye çalışılan bu olayı şiddetle kınadığımızı her ortamda beyan etmemize rağmen yine çeşitli ithamlarla karşılaşıyoruz. Halkımızın çok sakin olmasını, tahrik olmamasını önemle kendilerinden istiyoruz. Allah rızası için herkes kendine yakışacak şekilde davransın. Her 2 Temmuz'da gerilmekten bıktık ama inşallah devletin yetkilileri bizim uyarılarımızı da dikkate alarak bundan sonra daha tedbirli davranır" şeklinde konuştu.

"NE KADAR UZAK DURMAYA ÇALIŞSAK DA BİZLERE BİR ŞEKİLDE BİRİLERİ BİR ŞEYLER YAPIŞTIRIYOR"

BBP İl Başkanı Zeki Haral, anma etkinlikleri öncesi parti olarak aldıkları kararları açıklayarak 2 Temmuz günü partiyi kapatacaklarını söyledi. Haral, "Her 2 Temmuz'da ne kadar uzak durmaya çalışsak da bir şekilde bize birileri bir şeyler yakıştırmaya, bir şeyler yapıştırmaya, iftira atmaya, çamur atmaya kalkıyor. Yarın partimizi kapalı tutacağız. Aynı şekilde teşkilatlarımıza da meydana inmeme hususunda talimat verdik. Büyük Birlik Partililer bu konuda tahriklere kapılmayacak inşallah. Ocaklarımıza da vakfımıza da diğer camialarımıza da bu konuda telkinlerde bulunduk. Biz hiçbir tahriğe kapılmayacağız, hiçbir oyunun figüranı olmayacağız. Sivas'ın başını yakanlar, zaten bu figüranlardır. Biz kendimizi kullandırmayacağız. Ama yapılan haksızlıklara da hukuk çerçevesinde mutlaka karşı çıkacağız, sesimizi de üslup ve adabınca çıkaracağız. Haksızlık karşısında susmayacağız" şeklinde konuştu.

Bu arada anma etkinlikleri nedeniyle Madımak Oteli ve çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri alındı.

Haber Fx - 01.07.2010

CHP'den alternatif Madımak anması! 

CHP, 17 yıl önce Madımak Oteli yangınında hayatını kaybeden 37 kişinin ölüm yıl dönümü için alternatif bir anma programı hazırladı. Programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmazken, CHP Grup Başkan Vekili ile birlikte 17 milletvekili katılacak.

2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen otel yangınında 4’ü otel dışında toplam 37 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda hayatını kaybedenler Sivas’ta düzenlenecek etkinliklerle anılacak. İlk anma etkinliği, Sivas Demokrasi Platformu’nun düzenleyeceği anma etkinliğine alternatif olarak CHP tarafından gerçekleştirilecek. TBMM CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce başkanlığında ve 17 CHP’li milletvekili ile partililer Atatürk Anıtı önünde toplanacak. Burada anıta çelenk koyacak grup adına CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir bir açıklama yapacak. Daha sonra gurup Atatürk Caddesi’nden yürüyerek Madımak Oteli önüne gelecek. Burada otelin dış duvarına karanfil bırakılarak CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce bir açıklama yapacak. Programla ilgili bugün bir basın toplantısı yapan CHP Sivas İl Sekreteri Cahit Korkut, acı ve utanç verici olayın bir daha yaşanmaması ve gelecek kuşaklara da anlatılması amacıyla bir anma programı düzenlediklerini söyledi.
 
VATAN - CİHAN  - 01.07.2010

"Bu olay, barışa ve kardeşliğe vurulmuş ağır bir darbedir"

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü: "Bu olay, barışa ve kardeşliğe vurulmuş ağır bir darbedir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Av. Şahin Mengü, Sivas olaylarının 17. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bu olay, barışa ve kardeşliğe vurulmuş ağır bir darbedir" dedi.

Sivas olaylarını değerlendiren Mengü, "Sivas olayları vahşice yapılan bir katliamdan öte laik cumhuriyete, demokrasiye ve hukuk devletine bir başkaldırıdır. Barışa ve kardeşliğe vurulmuş ağır bir darbedir. Tüm bunlara rağmen Sivas katliamını unutmamak ve unutturmamak için verilen mücadele sonucunda Madımak Oteli'nin kamulaştırılması olumlu bir gelişme olmasına rağmen buranın, Madımak Oteli'nin müze dışında bir amaçla kullanılacağı endişesi, Alevi toplumunu tatmin etmemektedir. Zalimin zulmüne karşı başkaldırının simgesi büyük halk ozanı Pir Sultan Abdal anısına düzenlenen etkinlikler sırasında Sivas'ta yaşananlar, tarih boyunca inançları, düşünceleri nedeniyle toplu kıyımlara acı bir örnek olmuştur. Dileğimiz, toplumsal birlik ve beraberliğe daha fazla sahip çıkarak barışı ve kardeşliği pekiştirilmesidir" ifadelerini kullandı.

Haber Fx - 01 Temmuz 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.