CHP Açılımına Alevilerden Kınama

CHP Açılımına Alevilerden Kınama

CHP Açılımına Alevilerden Kınama Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partilerin oy toplamak...

A+A-

CHP Açılımına Alevilerden Kınama CHP Açılımına Alevilerden Kınama

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partilerin oy toplamak uğruna parti programlarına aykırı davranışlarda bulunduğunu bildirdi.

Dernekten yapılan açıklamada, “CHP son zamanlarda oy alabilmek için AKP’ye benzeme çabası içine girdi. Çarşaflı kadınların partiye katılımını öne çıkararak yıllarca reddettiği dinsel bir sembolü meşrulaştırdı. CHP Kocaeli Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen her mahalleye Kuran kursu açılacağı vaadinde bulunurken, ‘kimlik siyasetine karşıyız’ diyen Deniz Baykal bu değişimi onaylayan bir tavır sergiledi. CHP’nin bu tavrını samimi bulmuyor, oy toplamak uğruna dinin siyasete alet edilmesini kınıyoruz” denildi.

Açıklamada şu görüşlere de yer verildi:

“Bizler, Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılmasını isterken, kaçak veya resmi binlerce Kuran kursu varken, belediyeler eliyle Kuran kursu açılmasını demokrasi ve laiklik açısından bir sapma olarak değerlendirmekteyiz. Her mahalleye Kuran kursu ile merkezi düzeyde bir Diyanet İşleri Başkanlığına ilave olarak yerel Diyanetlerin ortaya çıkarılacağını, AKP eliyle ülkemizde yürütülen gericileşme halkasına meşruluk kazandırılacağını, bu durumun da Türkiye’nin hayrına olmayacağına inanmaktayız. Siyasetin ve toplumun dinselleştirilmesine, dinin de siyasallaştırılmasına karşı çıkan örgütümüz, oy alabilmek adına yaşanan bu gelişmelerin karşısındadır.”

BAŞAK TURAN ANKARA
BİRGÜN - 11 ŞUBAT 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.