CHP: AKP nin Alevi Açılımı Seçim Yatırımı

CHP: AKP nin Alevi Açılımı Seçim Yatırımı

CHP: "AKP'nin Alevi Açılımı Seçim Yatırımı" CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, AKP'nin Aleviler'e Dönük...

A+A-

CHP: AKP nin Alevi Açılımı Seçim YatırımıCHP: "AKP'nin Alevi Açılımı Seçim Yatırımı"
 
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, AKP'nin Aleviler'e Dönük Çalışma Başlatmasını "Yerel Seçimlere Yatırım" Olarak Değerlendirdi.
 
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, AKP'nin Aleviler'in sorunlarının çözümüne dönük çalışma başlatmasını "yerel seçim" yatırımı olarak değerlendirdi.

AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun gündeme getirdiği Aleviler'in yaşadığı sorunların çözümüne ilişkin tartışmalar sürüyor. CHP'nin Alevi kökenli milletvekillerinden Yılmaz Ateş, hükümetin bu çalışmalarını "yerel seçim yatırımı" olduğunu ileri sürdü.

Ateş, ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, Alevilerin 3 temel istediği bulunduğuna dikkat çekti. Ateş, "Aleviler, Madımak Oteli'nin müze yapılmasını, Cemevleri'nin ibadethane sayılmasını ve din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılmasını istiyor. Madımak Oteli'nin müze yapılması için Anayasal değişikliğe ihtiyaç yok. İlgili Bakanın talimatı ile çözülecek bir konu. Cemevlerinin ibadet yeri olarak kabul edilmesi ise imar kanununda yapılacak bir tek değişiklikle çözülebilir. Bunun içinde Anayasa değişikliğine gerek yok. Din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması içinse tek maddelik bir Anayasa değişikliği gerekiyor. Buna CHP olarak biz destek veririz" diye konuştu.

Suni bir sorun yaratıldığını ileri süren Ateş, AKP'yi yerel seçimler öncesinde Reha Çamuroğlu'nun iyi niyetini kullanmakla suçladı. Ateş, "Şimdi bir sorun yaratılıyor, sonra da onun rantı alınmak isteniyor. Şu anda AKP'nin yaptığı bu. Benim Reha Çamuroğlu'nun iyi niyetinden hiç şüphem yok. Samimidir, iyi niyetlidir. Ama AKP Reha Çamuroğlu'nun iyi niyetini kullanıyor, sorun bu" dedi.

-SAMİMİ DEĞİLLER-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçmişte yaptığı bazı konuşmalarda, "bir tek ibadet yeri vardır o da camidir" şeklinde ifadeler kullandığını hatırlatan Yılmaz Ateş, AKP'nin Alevilere dönük açılımlarının samimi olmadığını söyledi.

Ateş, Aleviler'in CHP'den uzaklaşmaya başladığı yolundaki iddiaların da doğru olmadığını öne sürdü. Sosyal demokrasinin kaynağında Alevi-Bektaşi kültürünün yattığını belirten Ateş, şunları söyledi:

"Alevilerin tarih boyunca anlayışı sosyal demokrasidir. Yani ezene karşı, sömürüye soyguna karşı çıktılar. Böyle baktığımız zamanda sosyal demokrasinin Alevi Bektaşi kültürünün bir ürünü olduğunu görüyoruz. Bu yüzden, Alevi Bektaşi inancına sahip yurttaşların sosyal demokrat bir partiden dışlanmaları ve kopmaları söz konusu olamaz."

ANKA - 02.12.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.