CHP, AKP'li Çamuroğlu'na İftar Yemeğini Sordu

CHP, AKP'li Çamuroğlu'na İftar Yemeğini Sordu

CHP, AKP'li Çamuroğlu'na İftar Yemeğini Sordu CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun...

A+A-

CHP, AKP'li Çamuroğlu'na İftar Yemeğini SorduCHP, AKP'li Çamuroğlu'na İftar Yemeğini Sordu
 
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun Girişimleriyle Aleviler İçin Kutsal Sayılan Muharrem Orucunun İftar Yemeğinin İlk Kez 5 Yıldızlı Bir Otelde Düzenleneceğini Söyledi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılacağı İftar Yemeğinin Bir Şölene Dönüştürüleceğini Savundu.
 
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Aleviler için kutsal sayılan muharrem orucu için AKP tarafından düzenlenen iftar yemeğinin bir şölene dönüştürülmesinin amaçlandığını savundu.

Kılıçdaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'na "iftar" yemeğine ilişkin sorular yöneltti.

İftar yemeğinin yarın akşam Ankara Bilkent Otelde, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşeceğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Yemeğin özelliği, Aleviler için kutsal sayılan muharrem orucunun, ilk kez 5 yıldızlı bir otelde Başbakanının katılımıyla bir iftar şölenine çevirilecek" dedi.

Kılıçdaroğlu, AKP'li Çamuroğlu'nun, "İftar yemeği Abdal Musa Vakfı'nca düzenlenmektedir ve iftar yemeğinin tüm harcamaları da Abdal Musa Vakfınca karşılanacaktır" açıklamaları çerçevesinde şu soruları yöneltti:

-VAKFIN YEMEĞİ KARŞILAYACAK MADDİ GÜCÜ VAR MI?-

"Abdal Musa Vakfı'nın yaklaşık 40 bin YTL tutan iftar yemeği harcamasını karşılayacak maddi gücü var mıdır? Vakıf gelir-gider tablolarını Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne niçin vermemiştir? Vakfın mal varlıkları arasına niçin nakit para koymamıştır."

-PARA ALDI ORTADA ESER YOK-

Kılıçdaroğlu, Çamuroğlu'nun kitap yazmak için Kültür Bakanlığı'ndan para aldığını da öne sürerek, "Ne kadar para aldı? Eserin adı nedir" diye sordu.

Çamuroğlu'nun bu parayı aldıklarını bildiklerini belirten Kılıçdaroğlu, ancak, ortada ise bir olmadığını da bildiklerini söyledi. 
 
(ANKA) - 10 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.