CHP: Alevilere bütçeden destek

CHP: Alevilere bütçeden destek

CHP: Alevilere bütçeden destekCHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Alevilere bütçeden destek verilmesini istedi.TBMM Plan...

A+A-

CHP: Alevilere bütçeden destekCHP: Alevilere bütçeden destek

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Alevilere bütçeden destek verilmesini istedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri süren Maliye Bakanlığı bütçesi üzerinde söz alan Özyürek, Diyanet İşleri Başkanlığının, sadece bir inanca, mezhebe hizmet ettiğini, Alevilere bütçeden destek verilmediğini söyledi.

Özyürek, Alevilerden alınan vergilerin, Sünnilerin dini ihtiyaçlarına harcandığını ifade ederek, cemevlerinin ibadethane sayılması, diğer ibadethanelere sağlanan avantajlardan cemevlerinin de yararlanmasını istedi.

Bu şekilde haksız eleştirilerin ortadan kalkacağını ifade eden CHP'li Özyürek, ''Alevileri azınlık konumuna getirmek isteyen çevreler var. Bunların girişimini etkisiz bırakmak için bütçeden destek sağlayalım'' dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da bu yıl içinde mali disiplinin gevşemediğini adeta yıkıldığını, deprem olduğunu savundu. Öztrak, büyümenin yavaşladığını öne sürerek, cari açığın büyüyebileceği ve enflasyonun artabileceği uyarısında bulundu.

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de bürosu için ayda 10 bin YTL kira verip, yılda ancak 10 bin YTL vergi ödeyen mükelleflerin bulunduğunu söyledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan ise ihalelerin kapalı kapılar ardında yapıldığı eleştirilerine katılmadığını, ihalelerin şeffaf bir şekilde, televizyondan canlı yayında gerçekleştirildiğini belirtti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, muhalefetin esprileri üzerine ''Gelirlerin artırılmasına yönelik konuşsanız da ben de ilham alayım'' diye karşılık verdi.

Komisyon Başkanı Sait Açba da Bakan Unakıtan'ın bütçe disiplinini bozarak, komisyon üyelerine öğle yemeğinde bıldırcın ikram edeceği esprisini yaptı.

A.A. - 21.11.2007

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.