CHP Gençlik Kolları: "Maraş Katliamını Kınıyoruz"

CHP Gençlik Kolları: "Maraş Katliamını Kınıyoruz"

CHP Gençlik Kolları: "Maraş Katliamını Kınıyoruz"  19-26 Aralık 1978 tarihleri arasında yaşanan Maraş katliamının 30. yıldönümü...

A+A-

CHP Gençlik Kolları: "Maraş Katliamını Kınıyoruz"CHP Gençlik Kolları: "Maraş Katliamını Kınıyoruz"
 
19-26 Aralık 1978 tarihleri arasında yaşanan Maraş katliamının 30. yıldönümü nedeniyle Karaman Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Medya İletişim başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Gençlik Kolları adına Medya İletişim Başkanlığı adına açıklama yapan Önder Can, “Bundan 30 yıl evvel, 19-26 Aralık 1978 tarihleri arasında Cumhuriyet tarihimize kan ve duman kokusuyla yazıldı, Maraş katliamı.

Katliamın 30. yılında acılar halen yürekleri dağlarken,  katliamı düzenleyen ve gerçekleştirenlerin ortaya çıkartılıp yargılanmaması, kirli bir yara olarak sinelerde duruyor.

Sol görüşlü vatandaşların ve Alevilerin hedef alınarak yapılan bu katliamlarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. CHP il binası, TÖBDER gibi solcu ve ilerici derneklerin binalarına saldırılmış ve daha önceden kırmızı çarpılarla belirlenen Alevi kökenli vatandaşların evleri basılarak çocuk, kadın ayrımı yapılmadan bir katliam gerçekleştirilmişti.

Sistematik bir şekilde gerçekleşen katliamda ABD ve dış güçlerin de bağlantılarının bulunduğuna dair birçok belge ortaya çıkmıştır. Olaylarda sorumlu görülen birçok kişi beraat etmiş, idam kararı çıkan kişiler hakkındaki karar ise Yargıtay tarafından bozulmuştur.  CHP Karaman Gençlik Kolları olarak Cumhuriyet tarihimizde meydana gelen Maraş ve benzeri, gerici şovenist katliamları bir kez daha kınayarak, Anadolu halklarının ve her mezhepten vatandaşlarımızın barış ve kardeşlik duyguları içinde bir arada yaşadıkları bir Türkiye için mücadelemize devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz” dedi.

Karaman'ın Sesi Gazetesi - 24 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.