CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILINÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRININ ARKASINDAKİ GÜÇ: AKP – MHP FAŞİST İTTİFAKIDIR!

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILINÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRININ ARKASINDAKİ GÜÇ: AKP – MHP FAŞİST İTTİFAKIDIR!

Görünen o ki, bu saldırılar değişik biçimlerde devam edecektir. Faşist saldırıları ancak birleşik mücadeleyle boşa çıkarabiliriz. Emek, özgürlük ve demokrasi güçleri, bu gerçekten hareket ederek bir an önce birleşik mücadelenin ağlarını örmelidir!

A+A-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı asker cenazesinde bir gurup şeriatçı – faşist çetenin saldırsına uğradı. Saldırıyı yapan AKP – MHP uşaklarını nefretle kınıyor ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılınçdaroğlu‘na geçmiş olsun diyoruz.

Saldırının ardından ortaya çıkan veriler, bu saldırının organize bir eylem olduğu yönünde işaretler vermektedir. Yerel seçimleri genel seçimlere çeviren AKP – MHP faşist itifakı; bununla sınırlı kalmayarak, yerel seçimleri her yerde kanzanabilmek için her yolu denemiş ve seçimlerde aldığı yenilgiyi bir türülü kabul etmeyerek ülkeyi sert bir gerilim ortamına sürüklemiştir. Kılıçdaroğlu’na yapılan saldır, bu nar kesmiş politik ortamdan bağımsız değildir! Çünkü bu süreçte AKP – MHP ittifakı etrafında kümelenen güçler kendi tabanlarına, kendilerinin dışındaki tüm siyasal ve toplumsal kesimleri düşman olarak gösterdiler. Kemal Kılınçdaroğlu‘na yapılan saldırıya bu politiklar zemin hazırlamıştır.

AKP İKTİDARINI İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU BU SALDIRININ BAŞ SORUMLUSUDUR

Soylu yaptığı açıklamlarda hem CHP’nin hem de HDP’nin Genel Başkanlarını ve yöneticilerin açık seçik bir şekilde hedef göstermiştir. CHP Genel Başkanı Sayın Kılınçdaroğlu’na yapılan saldırı, Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklmların saldırganlar tarafından talımat olarak görüldüğünü çok net bir şekilde ortaya çıkarmıştır. Hatırlanacağı gibi, Süleyman Soylu, CHP’liler için “ Onları şehit canezlerine sokmyacağız. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar” demişti. Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıranlar, bu sözlerin gereğini yapmışlardır.

BİZ BU FİLİMİ MADIMAK OTELİ ATEŞE VERİLDİĞİ ZAMANDA İZLEMİŞTİK

Senaryo hep aynı! 2 Temmuz 1993’de Madımak Oteli’nden yükselen “Yakın ula yakın” sesleri, aradan onlarca yıl geçmesine rağmen, 21 Nisanı 2019’da bu kez Ankara’nın Çubuk ilçesinden yükseldi. Saldırıya geçen grubun içinde olan bir kadının, Kılınçdaroğlu’nun koruma altına alındığı evi kuşatanlara dönerek “Yakın bu evi” diye bağırıdığını tv kanları aracılığıyla tüm Türkiye izledi! Sivas’ta 33 canımız diri diri yakarak katleden canileri ile ‘‘Yakın bu ev‘‘diye bağıran kadına arasından hiçbir fark yoktur! İnsan yakmaya sevdalı olan bu canilerin birçoğu, siyasi İslam’ın ambarlarından besleniyor.

KILIÇDAROĞLU’NA KARŞI YAPILANLAR PROTESTO DEĞİL, SALDIRDIR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran şeriatçi – faşist çetelere arkadaşlarım diye sesleniyor: “ Değerli arkadaşlarım, gerekli mesajları verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz. Mesaj yerini ulaşmıştır’’ diyor. Kılıçdaroğlu’na yapılan bir protesto değil, saldırıdır! Bunu herkesten daha iyi saldır yapıldığında orada bulunan Hulusi Akar biliyor. Buna rağmen, Milli Savunma Bakanı yaptığı açıklmalarla hem bu gerçeğin üzerini örtmek istemiştir hem de saldırıyı yapan alçaklara açıktan sahip çıkmıştır!
Akar’ın konuşması bize, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin önünde yapılan o iğrenç konuşmayı hatırlatıyor. 33 canımızı diri diri yakarak katleden devlet destekli şeriatçı faşist çetelere dönemin Refah Partili Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu ” Kazanız mübarek olsun, artik dağılın” diye seslenmişti. Akar ile Karamollaoğlu’nun konuşmaları arasında özünde hiçbir fark yok!

” O ADAMA YUMRUK ATTIRACAK KADAR NE YAPTIN SEN KEMAL KILIÇDAROĞLU? ”

Faşist şef Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk İlçesi‘nde katıldığı asker cenazesinde bir grubun saldırısına maruz kalmasıyla ilgili yaptığı açıklmada saldırganları destekleyen sözler etti. Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun yumruklamasına ilişkin olarak şunları söyledi: ”Televizyon’da yaşlı bir adam yumruk atıyor. O adama yumruk attıracak kadar ne yaptın sen Kemal Kılıçdaroğlu…”

Görünen o ki, bu saldırılar değişik biçimlerde devam edecektir. Faşist saldırıları ancak birleşik mücadeleyle boşa çıkarabiliriz. Emek, özgürlük ve demokrasi güçleri, bu gerçekten hareket ederek bir an önce birleşik mücadelenin ağlarını örmelidir!

ALEVİ DAYNIŞMA AĞİ – ADA
21 Nisan 2019 İstanbul

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.